CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ten 'referandum' çıkışı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ekim 24 2022
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başörtüsü düzenlemesiyle ilgili olarak referanduma gitme çağrısına ilişkin CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'tan yeni bir açıklama geldiği ifade edildi.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kamusal alanda başörtüsü takmanın tekrar yasaklanmaması için bir yasa teklifi önerisi sunması sonrasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise bu çalışmayı Anayasal zeminde yapmayı önermişti.
Daha sonra ise Erdoğan'ın konuyla ilgili bir referandum çağrısı yaptığı ifade edildi.
Evrensel'de yer alan habere göre CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başörtüsü düzenlemesiyle ilgili olarak referanduma gitme çağrısına ilişkin, "Ne referandumu? Biz bir kanun teklifi vermişiz açık. Kadınların giyim kuşamı üzerinden ellerini çekmeye razılarsa, başka hesapların peşinde koşmuyorlarsa kanun teklifimizi desteklesinler. Referandumla milletimizi yormasınlar" dedi.
CHP Merkez Yönetim Kurul, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Parti Sözcüsü Faik Öztrak, toplantı gündemine ilişkin basın toplantısı düzenledi.
Öztrak, Erdoğan'ın referandum çağrısı ile ilgili ise "Ya ne referandumu? Biz bir kanun teklifi vermişiz açık. Kadınların giyim kuşamı üzerinden ellerini çekmeye razılarsa, başka hesapların peşinde koşmuyorlarsa kanun teklifimizi desteklesinler. Referandumla milletimizi yormasınlar" diye konuştu.
"GENEL BAŞKANIMIZ DAVETE KATILMAYACAK"
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'3.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!4.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı5.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?
6.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!7.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!8.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı9.Zelenskiy: ABD ile anlaştığımız konular var!10.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinle...


