CHP Yurtdışı Birlikleri'nden Kılıçdaroğlu'na tam destek


CHP Yurtdışı Birlikleri ve Temsilcilikleri, CHP genel başkanlığı tartışmalarının üslubunu eleştirerek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na tam desteğini açıkladı.

Bir basın açıklaması yapan CHP Yurtdışı Birlikleri, 1 Kasım'da, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez askeri darbe dönemlerini aratmayan koşullarda seçime gidildiğini belirtti. CHP Yurtdışı Birlikleri, "Bir kaos ve terör ortamında Erken Genel Seçim dayatması, olağanüstü ve eşit olmayan bir ortamda 1 Kasım Seçimleri, seçimlerin yasallığı, 7 Haziran Seçimleri sonrasında hükümet kurulmaması için AKP'nin ve yetkilerini kötü amaçlı kullanan Cumhurbaşkanı'nın çabaları, MHP ve HDP'nin yapmış olduğu yanlış siyasetlerin sonucu AKP'li hükümet modelinin dayatılması sürecini yaşadık. Bütün bu sorunlu sürecin ve yeni bir seçim yapılmasının, yaşanılan terör ve şiddet ortamının nedenlerinin tartışılması gerektiği bir dönemde ve Parti Olağan Kurultay hazırlıklarındayken; süreci olağanüstü bir aşamaya taşımayı ve CHP Genel Başkanlığı'nın tartışılmasını gerekli ve doğru bulmuyoruz." açıklamasını yaptı.

"CHP, KILIÇDAROĞLU DÖNEMİNDE ÖNEMLİ DEĞİŞİM VE GELİŞİM SÜRECİNE GİRDİ"
CHP'nin, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile olumlu bir gelişme ve değişme sürecine girdiğini vurgulayan CHP Yurtdışı Birlikleri, bunu CHP'nin ülkede oluşturduğu olumlu algı ve seçim beyannamelerindeki değişim ve dönüşümden de görmenin mümkün olduğunu kaydetti. Açıklamada, "Beyanname Partinin üzerindeki ataleti kırmış ve sol İktidar inancını canlandırmıştır. Oysa hepimiz biliyoruz ki; kısa bir süre öncesine kadar CHP maalesef Sosyalist Enternasyonel'den dışlanmış, statükocu, aşırı Sağ bir Parti olarak kabul edilir noktaya gelmişti." ifadelerine yer verildi.

CHP'nin, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun teşvikiyle son üç yılda CHP Yurtdışı Örgütlerini kurduğunun altını çizen Yurtdışı Birlikleri, "Yaşadığımız bir çok tecrübe ve olay ile bugün Sayın Genel Başkanımızı eleştirenlerin, Yurt Dışı Örgütlenmesinide istemediklerini biliyoruz." diye devam etti.

CHP'nin yine bu dönemde yüzde 30 kadın, yüzde 10 gençlik kotasını hayata geçirdiğini vurgulayan Yurtdışı Birlikleri, ayrıca önseçim uygulaması getirerek, kimin milletvekili olacağına halkın karar vermesini yine Kılıçdaroğlu liderliğinde uygulamaya konulduğunun altını çizdi. Diğer adaylara da başarılar dileyen Yurtdışı Birlikleri, "Türkiye'nin içte ve dışta AKP İktidarı ve Erdoğan tarafından kaosa sürüklendiği günümüzde, Partimizin bu bu kurultayda birleşerek, bütünleşerek, güçlenerek ve halkımızın umudu olarak çıkmasını tarihi bir zorunluluk olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.destek-1951094.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber CHP Yurtdışı Birlikleri'nden Kılıçdaroğlu'na tam destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER