CHP'de aykırı ses: ABD'in Patriot vermediği doğru değil, S400 füzesi alınmamalıydı

CHP'de kurumsal bakışın tersine, AKP'nin Rusya ile yakınlaşma hamlelerinden en önemlisi sayılan S-400 kararını eleştiren net bir çıkış geldi. CHP Dış Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, 'Türkiye'nin Patriotları almadığı ya da Türkiye'nin Patriotları almak isteyip de ABD'nin Patriotları Türkiye'ye vermediği doğru değil' dedi. Çeviköz Rus silahı alınmasına da karşı çıktı.

SHABER3.COM

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada S-400 füze sistemleriyle ilgili ''Türkiye kendi bildiği yoldan devam edecektir. Türkiye’nin kendi güvenliğini sağlaması hakkıdır'' demiş ve hükümete bu konuda destek vermişti.

Ancak parti içinde bu fikre katılmayanlar da var. CHP Dış Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, aynı zamanda NATO görevlerinde de bulunmuş eski büyükelçi olan Ünal Çeviköz, S-400 krizine ve Patriotlara ilişkin açıklamada bulundu.

'NATO, TÜRKİYE'NİN GÜVENLİĞİ İÇİN OLMAZSA OLMAZ'

Türkiye'nin ulusal güvenliğinin kendi ulusal güvenlik stratejisine ve NATO üyeliğine dayalı olduğunu söyleyen Çeviköz, "Dolayısıyla bunlar Türkiye'nin güvenliği ile ilgili olmazsa olmazlar ve önemli unsurlardır. Bunlardan herhangi birinden taviz verilmesi hiçbir şekilde olmamalıdır. Biz sürekli olarak bunu dile getirdik" dedi.

'RUSYA'DAN SİLAH ALMAMALIYDIK'

Çeviköz, ABD ile yaşanan krize ilişkin de konuşurken, "Türkiye'nin de Patriotları almadığı ya da Türkiye'nin Patriotları almak isteyip de ABD'nin Patriotları Türkiye'ye vermediği doğru değil. Türkiye'nin Patriotları alımla ilgili öne sürdüğü şartlar ABD tarafından kabul edilmemiştir. Bu şartlar kabul edilmedi diye patriotları almaktan vazgeçmek yerine bu şartları tekrardan gözden geçirmek ve ABD ile çok ciddi ve sıkı bir pazarlık yaparak Patriotlar ile ilgili gerçek talep ve ihtiyaçlarımızı karşılayacak şekilde bir anlayışa varmak gerekirdi. Ama Türkiye bunu başaramadıysa bunun karşılığı karşı kamptan olan bir ülkenin üretmiş olduğu silahı almak olmamalıdır. Bizim dile getirdiğimiz buydu" diye konuştu.

<< Önceki Haber CHP'de aykırı ses: ABD'in Patriot vermediği doğru değil,... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER