CHP'de Mansur Yavaş ve Ümit Boyner sesleri

CHP'de yerel seçimler için Ankara'da Mansur Yavaş'ın ismi öne çıkarken, İstanbul'da ise Ümit Boyner'in adı adaylık için geçiyor. İzmir için öne çıkan isim ise Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur oldu.

SHABER3.COM

31 Mart yerel seçimleri öncesi partilerin aday belirleme çalışmaları sürerken CHP'de öne çıkan adaylar belli oluyor.

Ankara'da bir önceki seçimde de CHP'den aday olan ancak seçim sonrası partiden istifa ederek 24 Haziran'da İyi Parti'yi destekleyen Mansur Yavaş ismi öne çıkarken, İstanbul'da ise kulislerde Ümit Boyner'in adı geçiyor. CHP'de İzmir için öne çıkan isim ise Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur.

KILIÇDAROĞLU SICAK BAKIYOR

Hürriyet'ten Rifat Başaran'ın haberine göre, Kılıçdaroğlu’nun Mansur Yavaş’a sıcak baktığı ancak Yavaş’ın CHP ve İyi Parti’nin ortak adayı olarak yarışa girmek istediği belirtiliyor. Yavaş isminin öne çıkmasından parti örgütünün rahatsız olduğu da öne sürülüyor. Eski Ankaragücü Başkanı Cengiz Topel Yıldırım ise hâlâ güçlü isimlerden.

İzmir’de ise Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bir daha aday olmayacağını açıklamasının ardından bu koltuğa hazırlanan isimler arasında İzmir Milletvekili Kamil Oktay Sındır, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Hasan Bayraklı yer alıyor. İzmir için en güçlü adayın ise 1999’dan bu yana Narlıdere Belediye Başkanlığı yapan Abdül Batur olduğu konuşuluyor. Abdül Batur, Kılıçdaroğlu ile geçtiğimiz haftalarda uzun bir görüşme yaptı.

Balıkesir milletvekili Ahmet Akın’ın büyükşehir belediye başkanlığına adaylığına garanti gözüyle bakılırken, Kocaeli anketlerinde yine milletvekili olan Fatma Hürriyet Kaplan’ın isminin çıktığı ve aday gösterileceği konuşuluyor.

Aydın’da Özlem Çerçioğlu, Hatay’da Lütfi Savaş, Edirne’de Recep Gürkan, Giresun’da Kerim Aksu, Sinop’ta Baki Ergül ile devam edilmesi gündemde.

CHP’nin İstanbul için kimi aday göstereceği, en çok merak edilen konu. İstanbul’da ilk olarak Genel Sekreter Akif Hamzaçebi adaylığını açıklamıştı. Gürsel Tekin’in de İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığı için uzun süredir çalıştığı biliniyor. Kulislerde Ümit Boyner’in ismi de dolaşıyor. Mustafa Sarıgül’ün Eyüpsultan Belediyesi başkan adayı olacağı belirtilirken, daha önce genel başkan yardımcılığı görevini üstlenen Yasemin Öney Cankurtaran’ın Beşiktaş’a belediye başkan adayı olabileceği konuşuluyor.
<< Önceki Haber CHP'de Mansur Yavaş ve Ümit Boyner sesleri Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER