CHP'de nefesler tutuldu: Mutlak butlan kararı çıkar mı?

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Ekim 23 2025
CHP parti yönetimi ve hukukçuları davanın "konusuz kalması" nedeniyle iptalini bekliyor. Ancak kulislerde Aralık ayına erteleme de ihtimal dahilinde tutuluyor.
Ankara'da gözler CHP'nin ana kurultay davası için Cuma günü yapılacak olan duruşmadan nasıl bir karar çıkacağına çevrildi. CHP parti yönetimi ve hukukçularının beklentisi davanın "konusuz kaldığı" gerekçesiyle iptali.

Ancak kulislerde Aralık ayına erteleme ihtimalinin olduğu da dile getiriliyor.

DW Türkçe'nin haberine göre CHP'nin 4-5 Kasım 2023'te gerçekleştirdiği ve Özgür Özel'in Kemal Kılıçdaroğlu'nu yenerek genel başkan seçildiği 38. Olağan Kurultay ve 6 Nisan 2025'teki 21. Olağanüstü Kurultayı ile ilgili toplam altı dava açılmış ve hepsi Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde birleştirilmişti. 15 Eylül'de yapılan son duruşmada davacıların tedbir kararını bir kez daha reddeden mahkeme de davayı 24 Ekim'e ertelemişti.

Erteleme kararının ardından da CHP, 21 Eylül'de 21 Eylül'de bir kez daha olağanüstü kurultaya gitti. 22. Olağanüstü Kurultay'da CHP lideri Özel ve yönetimi için önce güvensizlik oyu, ardından güven oyu alma yöntemi uygulandı ve Özel genel başkanlığa yeniden seçildi.

Peki 15 Eylül'deki duruşmanın ve 21 Eylül'deki olağanüstü kurultayın ardından 24 Ekim'deki duruşmaya dair partinin beklentisi ne?

CHP'nin avukatı: Dava konusuz kaldı
DW Türkçe'ye gelinen son durumu değerlendiren CHP Avukatı Çağlar Çağlayan son yapılan olağanüstü kurultay ile artık bu davanın "konusuz" kaldığını söylüyor ve bunu şöyle açıklıyor:

"Son olağanüstü kurultayımızın öncekilerden farkı delegelerin çağrısıyla yapılmış olması. Böyle bir şekilde yapılan kurultayla önceki yönetimin görevi sona ermiş oluyor. Genel Başkan, Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri yerine yenileri seçilmiş oluyor. 38. hükümet, 39. hükümet gibi. Çalışma süreleri de yeniden başlıyor."

Çağlayan, bu davanın "38. kuru

Bu haberler de ilginizi çekebilir