CHP'den Bahçeli'nin koalisyon sözlerine cevap
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Haziran 20 2015
Paylaş
X Post
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, ‘Koalisyon kuralım, başbakan sen ol’ teklifine olumsuz yanıt gelmesini eleştirdi.

Gürsel Tekin, “Sayın Bahçeli kabul etmeyeceğini ifade etmiş. Millete havale ediyoruz! Millet takdir edecek. Türkiye’nin kevgire döndüğü, içeride ve dışarıda bu kadar sorunların olduğu bir ortamda bir erken seçimi Türkiye’nin kaldırması mümkün değildir.” dedi.
Gürsel Tekin, Darülaceze sakinlerini ziyaret etti. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Tekin, MHP’nin koalisyonu reddetmesinden sonra başka olasılıkların olup olmadığı sorusuna, “Bugünden yarına bir şey söylemek mümkün değildir. Daha süreç başlamış değil. Yani önümüzdeki günlerde büyük olasılıkla ayın 25’inde süreç başlayacak. Daha yetki verilmemiş yani, yetki kime verilecek? Nasıl işleyecek? Yetkiyi alan süreci nasıl işletecek? Biraz zamana ihtiyacımız var, hep beraber göreceğiz.” diye cevap verdi.
MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin 15 Kasım’da erken seçim tarihi vermesini de değerlendiren Tekin, şöyle devam etti: “Bunu, Sayın Bahçeli’ye soracaksınız. Muhatabı ben değilim. Ama Türkiye’nin kevgire döndüğü, içeride ve dışarıda bu kadar sorunların olduğu bir ortamda bir erken seçimi Türkiye’nin kaldırması mümkün değildir. Millet iradesiyle bir seçim olmuştur. Millet bütün siyasi partilere ayar vermiştir. Diyor ki kardeşim benim takdirim bu. Bu takdir içerisinde bir koalisyon kuracaksınız. Benim sorunlarımı, dertlerimi ortadan kaldıracaksınız. Biz millet iradesine saygılıyız. Millet iradesi çerçevesi içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi hazırdır.”
MHP’yi hangi konularda ikna edemiyorsunuz? Sorusuna da cevap veren Tekin, “Şu anda süreç başlamadığı için sadece gazete haberleri üzerinde yorum yapıyoruz. Ayın 25’inden itibaren, Cumhurbaşkanı yetki verdikten sonra daha net düşüncelerimizi ifade ederiz. Bizim vazgeçemeyeceğimiz tele kural hukuk sistemidir. Herkesin hukuk içerisinde davranabileceği bir sistemin yaratılması için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Sonuna kadar da destek vereceğiz.” diye konuştu.
CİHAN
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Üsküdar Seçimleri Öncesi Tutuklanmıştı! Avukat Onur Cingil Duyurdu: CHP’li İBB Meclis Üyesi Ekrem Baki Özgürlüğüne Kavuştu2.Rusya ve Çin Masasındaki Ajanlar Tehlikede: FBI Tarihinin En Garip Veri İhlali3."Yazarkasayla Gelip Emekliyi Canından Ettiler": Özgür Özel'den İktidara Ve Medyaya Tepki4.Yazıcıoğlu Dosyasında Beklenmedik Hamle: Yıllardır Dosyayı Takip Eden Avukat Da Hedefte5.Ukrayna'nın altyapısı tamamen yok olmak üzere
6.Ahmet Şık'tan Meclis'te Flaş Fon Çıkışı: "Erişim Engeli Getiren Yargı Mensupları O Fonlarda İşlem Yaptı mı?"7.Ankara'da Aynı Gün İkinci İntihar Şoku: 2 Aylık Çevik Kuvvet Polisi Yaşamına Son Verdi8.Fon Soruşturmasında Gizem Çözüldü: Tera TLY Fonunun İlk 11 Yatırımcısı ve Payları Belli Oldu!9.Erdoğan'ın Saraylarına Para Yetişmiyor! Ahlat'taki Kışlık Saray İçin Yeni İhale Yapıldı10.Hatimoğulları’ndan Emekli Polis İntiharı Sonrası Tepki: "Daha Kaç Can Yoksulluğa Kurban Verilecek?"

PROF. DR. ŞERİF ALİ TEKALAN

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Üsküdar Seçimleri Öncesi Tutuklanmıştı! Avukat Onu...

Rusya ve Çin Masasındaki Ajanlar Tehlikede: FBI Ta...

"Yazarkasayla Gelip Emekliyi Canından Ettiler": Öz...

Yazıcıoğlu Dosyasında Beklenmedik Hamle: Yıllardır...

Ukrayna'nın altyapısı tamamen yok olmak üzere







