CHP'den harekât hakkında yeni açıklama

Suriye'nin kuzeydoğusunda devam eden askeri harekâta dair farklı tartışmalar yaşanırken, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) yapılan son açıklamalarda ise sorulara cevap alınamadığı ifade edildi.

Ankara'da kabul krizi: Görüşürüm, görüşmem...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda devam eden askeri harekât hakkında yönelttiği sorulara cevap  alınamadığını ifade etti. 

Salıcı, "Biz 17 yıldır sorular soruyoruz, doğru düzgün cevaplar alamıyoruz. 'Suriye Milli Ordusu'yla ilgili soru önergeleri verildi. Kamuoyu da biz de bu konuda bilgilendirilmiyoruz." diye konuştu. 

SALICI: HAREKÂTA "EVET" DEDİK DİYE HÂLÂ ELEŞTİRİLİYORUZ

Harekâta "eleştirerek evet" dediklerini kaydeden Salıcı, "Hâlâ eleştiriyoruz, can kaynı olmadan yürütülen bir süreci tercih ederdik. CHP'nin her zaman önceliği diplomasi olmuştur. Bir an önce Şam hükümetiyle görüşülmeli ve toprak bütünlüğünün konuşulduğu bir çerçeve yürütülmeli." dedi. 

Salıcı, Hulusi Akar'ın operasyona yönelik CHP heyetiyle yaptığı görüşmeye dair, "1 saatlik görüşme oldu. Bazı bilgileri paylaşamayacağım, ama teferruatlı bir şekilde bilgilendirildiğimiz söylenemez." yorumunu yaptı. 

"BAŞARI VARSA TÜRKİYE NİÇİN YALNIZ KALDI?"

ABD'nin Türkiye yaptırımlarına ilişki de konuşan Salıcı, "(Donald) Trump ve (Recep Tayyip) Erdoğan arasında bir anlaşma olduğu anlaşılıyor. Burada devlet mekanizması işletilmedi. Diplomatik bir başarı varsa Türkiye niçin yalnız kaldı?" sorusunu yöneltti. 
<< Önceki Haber CHP'den harekât hakkında yeni açıklama Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER