CHP'den Davutoğlu'na kaynak sorusu

Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim beyannamesi kapsamında açıkladığı reformların arasında asgari ücrete zam da var. Davutoğlu, asgari ücretin 1.300 lira olacağını açıkladı.

CHP'den Davutoğlu'na kaynak sorusu

Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim beyannamesinde asgari ücretin 1.300 lira olacağını açıklaması sosyal medyada çok konuşuldu. AKP'nin 7 Haziran seçimlerinde asgari ücreti 1500 lira yapacağı vaadinde bulunan CHP'ye "Kaynak nerede" diye sorması hatırlatıldı. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de açıklama yaparak, "AKP'de büyük gelişme. 7 haziran öncesi kaynak nerede diye bağıran AKP'nin bu kısa sürede kaynağı bulması son derece sevindirici" dedi.

Davutoğlu AKP’nin seçim beyannamesini bugün kamuoyuna duyurdu. "Asgari ücreti inşallah 1300 TL'ye çıkarıyoruz" diyen Davutoğlu, "Yapılan işin tehlike sınıfına göre asgari ücrette farklılaşma sağlayacağız. BES'i yüzde 25 oranında desteklemeye devam edeceğiz" vaatlerinde de bulundu.

7 Haziran öncesinde CHP'nin 1500 liralık asgari ücret vaadine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek “Kaynak nerede? Kaynağını açıklasınlar oyumu CHP’ye vereceğim” demişti. Ancak benzer bir vaadi bugün AKP ileri sürdü.

CHP'nin vaadini açıklamasıyla Şimşek'in "Kaynak nerede" sorusunun ardından sosyal medyada Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşaatı için harcanan kaynaklar gündeme gelmişti. Bu tartışmaların birkaç hafta sonrasında Mehmet Şimşek kamudaki makam araçlarına harcanan paralar için de "çerez parası" deyince tartışmalar iyice alevlenmişti.

AKP Genel Başkanı Başbakan Davutoğlu da bugün "Asgari ücreti inşallah 1300 TL'ye çıkarıyoruz. Yapılan işin tehlike sınıfına göre asgari ücrette farklılaşma sağlayacağız. BES'i yüzde 25 oranında desteklemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullanınca, bu sefer "kaynak nerede" sorusunun muhatabı Ahmet Davutoğlu oldu.

CHP'DEN "KAYNAK NEREDE" AÇIKLAMASI

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de Davutoğlu'nun açıklamasına tepki göstererek, CHP'nin 7 Haziran seçim bildirgesinde yer alan vaatleri konusunda AKP'nin "kaynak nerede" eleştirisini getirdikten sonra, 1 Kasım beyannamesinde benzer vaatlere yer vermesine dikkat çekti. Tekin, "AKP'de büyük gelişme. 7 haziran öncesi kaynak nerede diye bağıran AKP'nin bu kısa sürede kaynağı bulması son derece sevindirici" dedi.

CHP'nin ortaya koyduğu projelerin "AKP'yi etkilediğinin" ortaya çıktığını kaydeden Tekin, Anlaşılıyor ki CHP'nin projeleri çok etkilemiş AKP'yi. AKP, CHP'yi kopyalayarak ekonomi programını sunmuştur" diye konuştu. Tekin şöyle konuştu;

"SEÇİMİN MALİYETİ 60 MİLYAR, CHP'NİN VAATLERİNİN TOPLAMI 50 MİLYAR DOLAR

"Kaynak dediğinde, sadece bu seçimin maliyetinin 60 milyar dolar olduğunu Sayın Davutoğlu'na hatırlatmak isteriz.CHP olarak bizim bütün programımızdaki harcayacağımız paranın 50 milyar dolar olduğunu açıklamıştır. Davutoğlu, ülkeyi seçime götürerek, 78 milyon yurttaşımızın cebinden çıkan paraları, faiz lobisine kullanmış oldu. Kaynak sorunu olmuş olsaydı, 60 milyar dolar maliyetli bu yeni seçime gidilmezdi."

"HUKUKU KORUMAK İÇİN, EVRENSEL HUKUKA İNANMAK GEREK"

Hukuku korumak için, "evrensel hukuka inanmanın şart olduğuna" dikkat çeken Tekin, "Hukukun evrenselliğine inanmayan bir siyasi partinin kendi programında evrensel hukuku koruyacağız demesi son derece ilginç. Bunun için evrensel olmak gerekiyor. Türkiye'de en evrensel siyasi parti CHP'dir. 78 milyona güvencesi olabilecek bir hukuk sistemi ancak CHP tarafından sağlanabilir" dedi.

"HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE İNANSAYDI, YSK'NIN YASAKLATTIĞI ŞARKIYI ÇALDIRMAZDI"

AKP'nin 1 Kasım beyannamesini açıkladığı toplantıda, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yasaklattığı seçim şarkısının da çalındığına dikkat çeken Gürsel Tekin, "Sayın Davutoğlu hukukun üstünlüğüne inansaydı, hukuk kararına rağmen YSK'nın yasakladığı seçim şarkısını, beyanname tanıtım toplantısında çaldırmazdı" diye konuştu.

DAVUTOĞLU: "İSTİHDAM EDECEĞİZ" ERDOĞAN: "NANKÖRLÜK ETMEYİN"

Davutoğlu, seçim vaatlerini açıklarken Taşeron işçilere de kadro sözü verdi. Davutoğlu, "Taşeronluk çerçevesinde kamunun ihtiyaç duyduğu işlerde çalışan taşeronları kamuda istihdam edeceğiz" dedi.

Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman'daki toplu açılış töreninde konuşma yaparken kadro isteyen taşeron işçilere, "Nankörlük yapmayın. Bir yerde çalışıyorsunuz nankörlük yapmayın. Sayın Başbakanımız açıklama yaptı. Bunları takip edeceksiniz. Seçimden sonra bunların adımları da zaten atılacak. Provoke yapmayın. 20-30 kişi toplanıp provoke ediyorsunuz" demişti.

odatv.com

<< Önceki Haber CHP'den Davutoğlu'na kaynak sorusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER