CHP'den flaş TRT hamlesi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Ağustos 27 2015
Paylaş
X Post
CHP Grup Disiplin Kurulu üyesi de olan Yüksel, TRT’nin yanlı politikalarına eleştiri getirerek, son günlerde yaşanan Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Geçici Danışma Kurulları Yönetmeliği'nde yapılmak istenen değişiklikleri ve yapılan atamaları Başbakan Davutoğlu’na sordu.

TRT’nin kadro yapısını etkileyen değişikliklere bir ay içerisinde iki kez gidilmesinin sebebini soran Yüksel, “TRT yanlı yayın politikaları ile AKP’nin kıskacına girmiş, bu durumdan kurtulamamaktadır. AKP iktidarı süresince yayıncılık anlayışı ilkeleri çerçevesinde sürekli olarak vurgulanan, TRT'nin artık bir devlet kanalı çizgisinde ve tarafsız yayın anlayışı içerisinde olmaması, resmen AKP'nin bir yayın organı haline getirilmiş olduğudur.” ifadelerini kullandı.
Yaşanan son gelişmelerle birlikte, AKP’nin elinde can çekişen, etik ve ahlaklı yayın ilkelerinden gittikçe uzaklaşan bir TRT görmekte olduklarını belirten Yüksel, aceleyle yapılan kadro atamalarının da, TRT’nin erken seçime hazırlandığını gösterdiğini vurguladı.
BEDEL ALMAYA HAKKINIZ YOK
Yüksel, Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Gelirleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında bir de kanun teklifi verdi. Yüksel, gerekçesinde TRT’nin tarafsızlığını yitirdiğini, sadece AKP’nin sözcülüğünü yaptığını kaydetti. Yüksel, şöyle dedi: “Oysaki Anayasa’nın 133’üncü ve 172’nci maddeleri uyarınca, devletten yardım gören haber ajanslarının tüketiciyi koruyucu tedbirler alması öngörülmüştür. TRT’nin tüm tüketicilerden ekstra pay alması ve olumsuz yayın politikası, Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırıdır. Halkın haber alma özgürlüğüne saygı göstermeyen bir kurum, tüm halkımızdan bedel almayı hak etmemektedir.”
Yüksel’in TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi ve kanun teklifinde yer alan maddeler şöyle: “1- Devlet kanalı olan TRT'nin kadro yapısını etkileyen değişikliklere gidilmesindeki amaç nedir? 2- Bir ay içerisinde iki defa değişikliğe gidilmesindeki gerekçe nedir? 3- Geçici Danışma Kurulları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik düzenlemesi ile kadro sayısında ne kadar artış yapılmıştır? 4- Kadro sayılarındaki artışın nedeni nedir? 5- Geçici Danışma Kurullarına ataması yapılacak olan kişilerin uzmanlık alanları ve öğrenim durumları
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.TBMM'de Akın Gürlek gerginliği, yeni bakanlar AKP’li vekillerin arasına girerek yemin etti!2.Ercan Karakoyun yazdı: OP Jindal Global Universitesin’de Uluslararası Hizmet Konferansı3.İçişleri Bakanlığı'nda görev devri gerçekleşti: Ali Yerlikaya, Çifçi'nin elini sıkmadı!4.TBMM'de Osman Gökçek'in yumrukladığı Mahmut Tanal hastaneye kaldırıldı5.Akın Gürlek, uyuşturucu soruşturmasında adı geçen o ismi danışmanı yapacakmış!
6.CHP’li Çiftci: ”Erdoğan ‘Akın Gürlek ile artık seçimlerle değil, yargı eliyle bir rejim kuruyorum’ diyor”7.Mecliste çıkan kavgada Bahçeli suçluyu buldu: “CHP Hiçbir açıdan mazur görülemez”8.Bora Kaplan Davasında Çarpıcı Birleşme Kararı: Polislerle aynı davada yargılanacak!9.Tarih bile verildi: AKP'de 'Veliaht' dönemi mi başlıyor?10.Bülent Arınç: Bu toplumun seçtiği adam çıkarcılığın baş tacı

SAFVET SENİH

HÜSEYİN ODABAŞI

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

TBMM'de Akın Gürlek gerginliği, yeni bakanlar AKP’...

Ercan Karakoyun yazdı: OP Jindal Global Universite...

İçişleri Bakanlığı'nda görev devri gerçekleşti: Al...

TBMM'de Osman Gökçek'in yumrukladığı Mahmut Tanal ...

Akın Gürlek, uyuşturucu soruşturmasında adı geçen ...







