CHP'den önemli ekonomi uyarısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türk lirasının değer kaybına dikkat çekerek, toplu iflasların gündeme gelebileceğini söyledi.

samanyoluhaber.com

Doların ‘önlenemeyen’ yükselişi ile Türk lirasının hızla değer kaybettiğini, son iki ayda ise 31 kuruş arttığını belirten Böke, sorumlu olarak hükümeti gösterdi: “Türk Lirası’ndaki değer kaybının sorumlusu ekonomiyi tamamen boşlamış olan AKP iktidarıdır. AKP hükümetinin ülkede sorunları çözmeye dönük adımlar yerine, gerginliği sürekli arttırıcı adımlar atmasıyla Türk Lirası’ndaki değer kaybı daha da büyüyor. AKP iktidarı adeta dolar lobisi.”

‘Ekonomide yaşanan OHAL’

Türkiye’nin toplam borcunun iki ayda 44 milyar lira arttığını söyleyen Böke, ekonomideki sıkıntıların sebebinin OHAL kapsamında yapılan uygulamalar olduğunu belirterek, “AKP hükümeti, gerginliği artırmaktan vazgeçmiyor, hukukun üstünlüğü ve yargının bağımsızlığı yerine, baskıcı ve özgürlükleri hiçe sayan tutumunu sürdürüyor. Ekonomide yaşanan OHAL’in en önemli nedeni de bu. Dış dünyada yaşanan gelişmelere karşı, Türkiye ekonomisini korunaksız ve zayıf bırakan da bu… Dünyada en ufak bir esinti olsa, artık Türkiye ekonomisinde hortum çıkıyor. AKP hükümeti Türkiye ekonomisini o kadar güçsüzleştirdi ki, dışarıda oluşan küresel belirsizliklerden de en çok sarsılanların başında bizim ekonomimiz geliyor” dedi.

‘İktidar kendi koltuğuna kilitlenmiş durumda’

Ekonomide yaşanan sıkıntıların hükümet tarafından dikkate alınmadığını belirten CHP Parti Sözcüsü, “CHP Parti Sözcüsü, iflas uyarısında da bulundu: “AKP Hükümetinin bu tutumundan vazgeçmemesi halinde, önümüzdeki hafta da kurlardaki bu gidişatın süreceğini tahmin etmek güç olmaz. TL değer kaybettikçe şirketlerimiz zarar yazdı. Bu zarar iflasları ve işsizliği daha arttıracak. İktidar kendi koltuğuna kilitlenmiş durumda. Oysa açık olan şu: AKP Hükümeti, hukuku hiçe sayan uygulamalarından ve ülke içinde gerilim yaratmaktan vazgeçmezse, kur artışı da durmaz, toplu iflaslar da gündeme gelebilir” dedi.
<< Önceki Haber CHP'den önemli ekonomi uyarısı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER