CHP'li başkana siyasi yasak!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Eylül 19 2024
Ceyhan Belediye Başkanı Aydar hakkındaki hapis cezasına yapılan itiraz reddedilerek hakkında siyasi yasak kararı verildi.
Adana Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) 8. Ceza Dairesi, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar hakkında tehdit suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına yapılan itirazı reddetti. Aydar'a bu kararla birlikte hapis cezası süresi kadar siyasi yasak da geldi. Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a, Adana (BAM) 8. Ceza Dairesi'nin kararıyla siyasi yasak kararı verildi.
Aydar'ın tehdit suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası aldığı dosyaya ilişkin istinaf incelemesi sonuçlandı. Daire, bire karşı 2 üyenin oyuyla itirazı reddetti. Karara muhalefet şerhi yazan bir üye, ''Şikayetin 13 ay sonra yapılması, herhangi bir tanığın bulunmaması, mağdurların sürekli beyan değiştirmeleri gözetilerek kararın bozulması ve tüm sanıkların beraat etmeleri gerektiğine'' dikkati çekti.
Kadir Aydar, karara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:
"Deliler incelenmemiş, taraflara dosya içeriği açıklatılmamış, görüntü CD’si izlenmemiş ve bu eksikler için duruşma açılmaksızın dosya sonuçlandırılmıştır. Ortada büyük bir hukuk garabeti oluşmuştur. Aynı konumda bulunan ve siyaset yapmayan sanıklar beraat etmiş, siyaset yapan sanıkların ise cezası onanarak siyasi yasak getirilmiştir. Muhalefet şerhinde açıkça da bu durum ifade edilmiştir. Karara karşı tabii ki yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız."
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve yaralı var, yüzlerce kişi gözaltında2.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!3.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı4.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti5.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı
6.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!7.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü8.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi9.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor10.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve...

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini ya...


