CHP'li Emir AKP'nin çift maaşlı isimlerini açıkladı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ekim 14 2024
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, AKP’nin Meclis'e sunduğu Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na yeni kaynak sağlamak için hazırlanan yasa teklifini kapsayan firmalarda yönetim kurulunda görev yapan iktidara yakın isimleri ve bürokratları paylaştı.
CHP Grup Başkanvekili Ankara Milletvekili Murat Emir, AKP’nin meclise sunduğu Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na yeni kaynak sağlamak gerekçesiyle hazırlanan yasa teklifini kapsayan firmalarda yönetim kurulunda görev yapan iktidara yakın isimleri ve bürokratları paylaştı.
Emir’in sosyal medya hesabından yayınladığı listede, AKP kadrolarında görev alan ya da kamu görevi devam ederken söz konusu firmaların yönetim kurulu üyeliklerinden de maaş alan isimler yer aldı. Emir, bazı isimlerin "savunma sanayi alanında hiçbir tecrübesi yokken yönetim kurulu üyeliklerine getirilmesine" de dikkati çekti. Emir’in paylaşımı şöyle:
"Deli Dumrul bile köprüden geçen ve geçmeyenden para alıyordu. Karşıdan karşıya hiç geçmeyenden para almayı akıl edememişti.
Herhangi bir gelir veya harcamaya konu olmayan vergileri yedirmek için savunma sanayiine destek yalanını attılar. Oysa orası tam bir arpalık…
İkinci, üçüncü maaşını ilgili şirketlerden alan bu torpillilere daha çok maaş vermek için mi para topluyorsunuz?"
Emir'in paylaşımındaki isimler şöyle:
"Şuay Alpay, TUSAŞ Başkanvekili. 24 ve 25. dönem AKP Elazığ Milletvekili. Geçmiş dönem AKP Genel Başkan Yardımcısı. 2015 yılından beri Milli Savunma Bakan Yardımcısı.
Alparslan Kavaklıoğlu, Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi (ASFAT) Başkanı, ASELSAN Başkanvekili. Geçmiş dönem AKP Genel Başkan Yardımcısı. 24,25,26. dönem AKP Niğde Milletvekili. 2018 yılından beri Milli Savuma Bakan Yardımcısı.
Bilal Durdalı, Vergi Denetmen Yardımcısı olarak memuriyet hayatına adım attı. 2011- Ocak 2014 tarihli arasında TSE Daire Başkanı. 2014 tarihinde Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürü. Havelsan Yönetim kurulu üyesi, Milli Savunma Bakan Yardımcısı.
Musa Heybet, 2015 yılı Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı. 2018 yılı Danıştay üyesi. Yargıtay üyesi Gülşen heybet ile evli. 2024 Eylül’de Milli Savunma Bakan Yardımcısı olarak atandı.
Bekir Bayrakdar, 2019 yıl
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!8.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'9.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'10.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?


