CHP'li Tanal, o soruyu sordu

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, AKP'li eski bakanlar ile halen görevde olan partililerin teröristbaşı Abdullah Öcalan ile ilgili söylediği ifade edilen sözlere herhangi bir soruşturma açılıp açılmadığını sordu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın bu soruya cevabı "Biz savcı ve hakim değiliz" oldu.

CHP'li Tanal, Bekir Bozdağ'a o soruyu sordu

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Meclis'teki soru cevap kısmında Hükümeti temsilen yer alan Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a AKP'li isimlerin söylediği ifade edilen sözlerle ilgili bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu. 

Tanal, " Sayın Beşir Atalay'ın 'Öcalan mesajları bizim de düşüncemizdir'. Sayın Yalçın Akdoğan, 'Abdullah Öcalan olayları okuma kabiliyetine ve tecrübesine sahiptir'. Sayın Bülent Arınç, ' Sayın Öcalan demeyi ve PKK bayrağı açmayı suç olmaktan çıkardık'. Sayın Yasin Aktay, 'Öcalan dünyanın geleceğini çok iyi okuyor'.  Sayın Yiğit Bulut, 'Öcalan Türkiye'nin önünü açıyor'. Bu cümleler için herhangi bir soruşturma açıldı mı, açılmadı mı? Açıldıysa soruşturma bu milletvekillerinin fezlekesi var mı?" sorusunu sordu.

Beşir Atalay'ın bu sözleri kullanmadığına dair daha önceden kendisini bilgilendirdiğini ifade eden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, diğer sözlerle alakalı "Biz savcı ve hakim değiliz" ifadelerini kullandı.

Bozdağ, 'Diğer isimlerle ilgili bu sözler söylenmiş mi, söylenmemiş mi, buna dair benim bir bilgim yok. Onlarla ilgili bilmeden bir değerlendirme yapmak yanlış olur. Biz savcı ve hakim de değiliz. Bu sözlerle alakalı arkadaşlarımız ne söylediklerini ve ne söylemediklerini gayet iyi biliyorlar. Onlar kendilerini de savunacak güçtedir. İsmi geçen arkadaşlarımızın her birisinin bu millete bu devlete sadakatlleri, hizmetleri, yaptıkları ortadadır. Onları terör örgütü destekçisi, onlara şirin gözle yaklaşan biri olarak takdim etmek son derece yakışıksız bir durumdur. Çok da büyük bir saygısızlıktır." dedi.
<< Önceki Haber CHP'li Tanal, o soruyu sordu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER