O fotoğraf Meclis'i karıştırdı!

CHP vekil Aytun Çıray, Erdoğan'ın şehidin tabutunun üstüne elini koyduğu fotoğrafı kürsüde gösterince meclis bir anda karıştı.

O fotoğraf Meclis'i karıştırdı!

TBMM Genel Kurulu'nda CHP milletvekili Aytun Çıray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şemdinli’de şehit olan Başkomiser Ahmet Çamur’un tabutunun üstüne elini koyduğu fotoğrafı göstererek, "Yarbay Alkan kolektif hafızayı uyandırmıştır. Acılı komutan ne diyordu? 'Buradaki vatan evladının katili kim, sebebi kim? Düne kadar 'çözüm' diyenler ne oldu da şimdi 'sonuna kadar savaş' diyorlar? Alkan'dan sonra şimdi elini şehit tabutunun üstüne koymuş olan bu kibirli şahsın fotoğrafına bakın." dedi. Çıray'ın bu sözleri üzerine AK Parti sıralarından tepki yükseldi.


1 Ekim 2015 tarihine kadar tatil olan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Suriye tezkeresi için olağanüstü toplandı. Yoklama ile açılan birleşimi TBMM Başkanvekili Koray Aydın yönetiyor. Anayasanın 114. maddesine göre atanan ve milletvekili olmayan geçici Bakanlar Kurulu üyesi 11 kişi ant içti. Ardından ise Suriye tezkeresinin görüşülmesine geçildi. Tezkerenin süresinin bitmesine daha 1 ay kaldığı için görüşülmemesine ilişkin HDP, usül tartışması istedi. Yapılan tartışmanın ardından tezkerenin görüşülmesine başlandı.

'ŞEHİT YARBAY ABİSİNİN SARAY TROLLERİNE HEDEF OLMASININ SEBEBİ İŞTE BUDUR'
CHP Grubu adına konuşan İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Türkiye'de olduğu gibi bir parti tam on üç yıldır milletin hafızasını bulandırarak iktidar yapıyorsa eğer, sosyal ve siyasi hafıza varoluşsal bir önem taşır. Kardeşinin acısını haykıran Yarbay Mehmet Alkan'ın saray trollerinin iğrenç saldırılarına maruz kalmasının sebebi de işte budur. Yarbay Alkan kolektif hafızayı uyandırmıştır. Acılı komutan ne diyordu? 'Buradaki vatan evladının katili kim, sebebi kim? Düne kadar 'çözüm' diyenler ne oldu da şimdi 'sonuna kadar savaş' diyorlar? Alkan'dan sonra şimdi elini şehit tabutunun üstüne koymuş olan bu kibirli şahsın fotoğrafına bakın." dedi.

'BU KİBİRLİ ŞAHSIN FOTOĞRAFINA BAKIN'
Bu sözler üzerine CHP sıralarından alkışlar yükselirken, AK Parti sıralarından sıra kapaklarına vurmalar, gürültüler oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elini şehit tabutunun üstüne koyduğu fotoğrafı gösteren Çıray, "Bu kibirli şahsın fotoğrafına bakın." ifadelerini kullandı. 

'BANA BAKIN, KARŞINIZDA BİR DEVLET ADAMI VAR'
Çıray'ın konuşması sırasında AK Parti'li vekiller kürsüye doğru yürümek istedi. Meclis Başkanvekili Koray Aydın, "Sayın idare amirleri, milletvekili arkadaşlarımızın yerine oturmasını temin edelim lütfen." diye uyardı. AK Partili vekillerin tepkisi üzerine CHP'li Çıray, "Bana bakın, karşınızda bir devlet adamı var, ne söylediğimi bilerek konuşuyorum!" diye karşılık verdi. AK Partililer, "Bu kibirli şahsın fotoğrafına bakın." sözünün geri alınmasını istedi. "Bu fotoğraf erken seçim kampanyasının habis bir istismarıdır." diyen Çıray, "Ama iyi ki hafıza var. Sorarım size, şehitlere kelle diyen kim?" diye sordu. 

'HAZMEDİLEMEYEN ŞEY, BİAT ETTİKLERİ KİŞİYE ELEŞTİRİ GETİRMEMDİR'
AK Parti sıralarından "Yuh, yuh!" sesleri yükseldi. "Şehitlere 'kelle' diyen birisi, yüreği evlat acılı bir ailenin üstüne bunu paylaşabilir mi?" diye soran CHP milletvekili Çıray, "Beyler, tutanakları istesinler, bir tek hakaret kelimesi bulamazsınız. Tutanakları isteyin lütfen. Tek hakaret cümlesi yok. Hazmedilemeyen şey, biat ettikleri kişiye eleştiri getirmemdir, tek bir hakaret lafı yoktur. Siz alışmışsınız yönetilmeye." şeklinde konuştu.

CHP sıralarından alkışlar yükselirken, AK Parti sıralarından "Habis olan sensin o zaman!" sesleri duyulmaya başladı. "Ben şahsa 'habis' demedim, 'habis bir istismardır.' dedim." diyen Çıray, "Daha fotoğrafı görür görmez ne söyleyeceğimi bilmeden fırladılar." dedi. 

TBMM Başkanvekili Koray Aydın, "Lütfen herkes yerine otursun. Daha sonra söz almak isteyen, sataşma olduğunu iddia eden varsa onları dikkate alacağım ama herkes yerine bir otursun, sükûneti sağlayalım. Sükûneti sağlayamazsanız yemek arası vereceğim arkadaşlar. Sükûneti sağlayın, oturun yerinize." diye konuştu. Sükûnet sağlanamayınca Aydın, birleşime 40 dakika ara verdi.

CİHAN
<< Önceki Haber O fotoğraf Meclis'i karıştırdı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER