CHP'liye göre Yargıtay AKP'den istifaları perdeliyor, gerçek sayı 1,5 milyon kişi!

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AKP) Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın partiden kopuşu sonrası istifa furyası yaşanıyor.

SHABER3.COM

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın verilerine göre, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) 2017’de 10 milyon 719 bin 234 olan üye sayısı 9 milyon 816 bin 987’ye geriledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, istifa etmek isteyenlerin sayısının çok daha yüksek olduğunu ancak Yargıtay’ın sistemindeki bilinçli yavaşlatma nedeniyle bunun rakamlara yansımadığını iddia etti.

YARGITAY İŞLEMLERİ YAVAŞLATIYOR Kİ...

BirGün'ün haberine göre AKP’den istifa etmek isteyen vatandaşların toplam sayısının 1,5 milyonu geride bıraktığını iddia eden Tekin, “Yargıtay işlemleri yavaş ilerlediği için istifa ve üyelik düşürülmesi de frenlenmiş oluyor. Hızlandırsalar ortaya çıkacak rakama toptan baktığımızda şaşkınlık yaşayanlar olabilir.” diyor.

İstifaların altında yatan gerçek nedeninin ekonomik sorunlar olduğunu kaydeden Tekin, "Bu kadar insanın oyunu verdiği partiden ayrılması pek de hayra alamet değil. Vatandaş toplumuna yabancılaşan siyasi iklimden sıkılmış durumda.” ifadesini kullanıyor.

Tekin, “İşsizlik ve yoksulluk vatandaşın belini bükmüş durumda. Evine götüreceği ekmeğin derdinde." diyor.
<< Önceki Haber CHP'liye göre Yargıtay AKP'den istifaları perdeliyor,... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER