CIA, yıllardır gizlediği belgeleri açıkladı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ocak 27 2016
ABD Merkezi İstihbarat Dairesi, UFO ve uzaylılarla ilgili gizliliği kaldırılmış çok sayıda belgeyi paylaşıma açtı. Söz konusu belgeler, CIA’in 1978 yılında UFO ve uzaylılarla ilgili yaptığı araştırmadaki binlerce belgeyi kapsıyor. Bu belgelerin büyük kısmı ise 1940’lı ve 1950’li yıllara ait.

CIA, bu belgeleri paylaşıma açarken de içlerinden 10 tanesini, ünlü “X-Files” dizisine gönderme yaparak öne çıkardı. “Bizim X-Files dosyalarına göz atın” başlığını kullanan CIA, dizinin iki kahramanı Fox Mulder ve Dana Scully isimli iki FBI ajanını andı.
Paylaşıma açılan binlerce belgeden 10 tanesini özellikle ayıran CIA, bu belgelerden 5’i için “Ajan Fox Mulder’in, uzaylıların gerçekten var olduğuna diğerlerini ikna etmede kullanmasının hoşuna gideceğini düşünüyoruz.” dedi. Diğer 5 belgenin ise “Şüpheli ajan Dana Scully tarafından UFO görüntülerinin bilimsel bir açıklaması olduğunu kanıtlamak için kullanılabileceği” belirtildi.

Ardından ilk olarak Ajan Mulder’in dosyalarını sıralayan CIA, sırasıyla “Doğu Almanya'da, 1952 yılında, 15 metre çapında bir UFO görüldüğüne dair belge”, “11 Ağustos’ta CIA’de ‘uçan daireler’ üzerine yapılan bir toplantı tutanağı”, “1952’de Kuzey Afrika ve İspanya’da ‘uçan dairelerin’ rapor edilmesine dair bir belge”, “1 Ağustos 1952’de hazırlanmış ‘uçan daireler’ raporu” ve yine 1952 yılına ait “Kongo Uranyum madenlerinde ‘uçan daireler’ görüldüğüne dair rapor” paylaştı.
Ajan Scully için de şu belgeler paylaşıldı: “14-17 Ocak 1953 tarihli Tanımlanamayan Uçan Cisimler Üzerine Bilimsel Danışma Paneli”, “15 Msrt 1949 tarihli Uçan Daireler üzerine Resmi Duyuru”, “2 Ekim 1952 tarihli CIA Başkanı’na sunulan Uçan Daire Raporu”, “21 Ocak 1953 tarihli UFO’lar üzerine gerçekleştirilen OSI Danışma Grubu Toplantısı” ve “3 Aralık 1952 tarihli Uçan Daire Kayıtları Raporu.”

CI
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'4.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!5.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı
6.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?7.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!8.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!9.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı10.Zelenskiy: ABD ile anlaştığımız konular var!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER






