Çiçeği burnunda bakan, adım başı şikâyetle karşılaştı


Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, bakan olduktan sonra seçim bölgesi Adana'ya ilk ziyaretini bugün yaptı. Yüreğir Belediyesi tarafından yaptırılacak kentsel dönüşüm bölgesini ziyaret eden çiçeği burnunda bakan, adım başı vatandaşların şikâyetleriyle karşılaştı.

Halk arasında Köylü Pazarı olarak bilinen ve önümüzdeki dönem kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkılması planlanan Kozan Pazarı'nda incelemelerde bulunan Bakan Sarı, burada Malatyalı hemşehrilerinin ilgisiyle karşılandı. Hemşehrileriyle ayaküstü sohbet eden Sarı'ya, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan bölge hakkında bilgi verdi. Ziyaret esnasında Bakan Sarı'yı karşısında gören vatandaşlar ise şikâyetlerini sıraladılar. Bir vatandaş, esnaflık yaptığını ve lağım kokusundan çok şikâyetçi olduklarını söyledi. Önceki bakanlardan Ömer Çelik ile milletvekili adaylarının da seçim öncesi geldiklerini ve onlara da aynı sorunu söylediğini ancak bir çözüm bulunamadığını ifade eden vatandaş, "Mahalle zaten harap, bu lağım kokusu beni öldürüyor. Misafirlerim geliyor, çok kötü bir koku." dedi. Bunun üzerine Bakan Sarı da burada bir kentsel dönüşüm yapılacağını ifade ederek, "İnşallah burada ne lağım kokusu kalacak ne de bir şey. Ama elzem bir konu olarak bunu not alalım." dedi.

Başka bir vatandaş da kamu yönetimini bitiren bir oğlu olduğunu ve 3 yıldır atama beklediğini ifade etti. Bazı memurların ikinci emekliliğinin geçtiğini ancak hala çalıştıklarını dile getiren aynı vatandaş, oğlunun atanmasını istedi. Bakan Sarı ise vatandaşa 'İnşallah' demekle yetindi.

Bakan Sarı kentsel dönüşüm alanından çıkarken yolunu kesen bir vatandaş ise uyuşturucudan dert yandı. Uyuşturucu içenlerden bıktıklarını ve buna bir el atılmasını isteyen aynı vatandaşa Bakan Sarı, "O sosyal bir sorun. İnşallah gençlerimizi kurtarmamız lazım." diye cevap verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Çiçeği burnunda bakan, adım başı şikâyetle karşılaştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER