Çiçek: Filistin'de temsilciliği olan belki de tek Türk STK'yız

Kimse Yok Mu Derneği Ankara Şube Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çiçek, Kimse Yok Mu Derneği'nin Filistin ile alakalı son bir yılda 3 buçuk milyon liraya yakın bir yardım dağıttıklarını söyledi. Çiçek, "Filistin'de temsilciliği olan belki de tek Türk STK'yız. Bayrağımızı dalgalandıran ve orada şu anda faaliyetlerine devam eden..." dedi.

Çiçek: Filistin'de temsilciliği olan belki de tek Türk STK'yız

Kimse Yok Mu Derneği Ankara Şube Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çiçek, Kimse Yok Mu Derneği'nin Filistin ile alakalı son bir yılda 3 buçuk milyon liraya yakın bir yardım dağıttıklarını söyledi. Çiçek, "Filistin'de temsilciliği olan belki de tek Türk STK'yız. Bayrağımızı dalgalandıran ve orada şu anda faaliyetlerine devam eden..." dedi.

Kimse Yok Mu Derneği'nin Ankara Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyen İbrahim Çiçek, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Çiçek, Filistin'e yaptıkları yardım çalışmalarını anlatarak, her yıl 113 ülkede yardımlar devam ederken, ilk beş ülkenin içine Filistin'in girdiğini kaydetti. Çiçek, şöyle devam etti: "Filistin ile alakalı biz son bir yılda 3 buçuk milyon liraya yakın bir yardım dağıtmışız, 2014 yılında. Toplamda da 11 buçuk milyon liralık yardım dağıttık. 2015- 2016 bütçemize de 21 buçuk milyon lira ayırarak da inşallah hedefimizi o şekil koyduk. İçerisinde bir tane yetimhanenin olacağı, tıp merkezinin olacağı, evi olmayanlara ev yapımı, tadilatı varsa tamirat tadilatı, ev eşyası alınması, ameliyat olacakların ameliyat edilmesi, bir tarafta tekerlekli sandalye alınması, diğer tarafta gıda ve giyim konusunda, ilaç desteği konusunda yapılacak çalışmalar... Filistin'de temsilciliği olan belki de tek Türk STK'yız. Bayrağımızı dalgalandıran ve orada şu anda faaliyetlerine devam eden... Oradaki Şifa Hastanesi'nin diyaliz ünitesini Kimse Yok Mu Derneği tefrişatını yaptı. Makinasını alıp teslim ettik. Yeni doğan ünitesine ilaç ve tesisat malzemesi yardımında bulunarak da Filistin ve Gazze'de yardım bu çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kamuoyunda bunlar çok fazla anlatılamadığı için sanki Filistin ve Gazze ile alakalı çok bir şey yapamıyormuşuz gibi konuşuluyor ama belki Türkiye'de en ciddi Gazze'ye duyarlılık gösteren kurumların başında biz geliyoruz."

'ANKARA'DA ŞUBE OLARAK BİZİM BAKTIĞIMIZ 22 BİN 456 AİLE BULUNUYOR'

33 ilde şubenin olduğunu ifade eden Çiçek, "Bazı illerde bizim temsilciliğimiz var. Ankara olarak da 17 bin 370 aileye Ankara merkezli bakıyoruz. Çankırı'da 404 aile, Kastamonu'da 627 aile, Kırıkkale'de 338, Tokat'ta 744, Yozgat'ta 2 bin 973 aileye fiili olarak yardım götürüyoruz. Ankara'da şube olarak baktığımız 22 bin 456 aile bulunuyor. Bu yardımları Ramazan'da da Kurban'da da buradan gönderiyoruz. Ayrı zamanlarda da bizim oralarda gönüllü temsilcilerimiz var. O arkadaşlarla hem oradaki sosyal incelemeleri yapıyoruz hem de o yardımları onlarla beraber göndermiş oluyoruz." ifadelerini kullandı.

'DÜNYADA EN FAZLA FARKLI TEKİL BAĞIŞ YAPILAN 3. KURUMUZ'

Son beş yılda 67 bin 706 aileye 14 milyon 728 bin 931 liralık yardım ulaştırıldığını söyleyen Çiçek, derneğin Türkiye genelinde de 320 bin aileye sahip çıktığını ifade etti.

Çiçek, Kimse Yok Mu Derneği olarak bağış yapan farklı TC kimlik numarasına sahip olan 3 milyon 270 bin insanın SMS yoluyla veya nakdi bağış yapmış olduğunu kaydeden Çiçek şunları söyledi: "Bu da dünyada en fazla farklı tekil bağış yapılan 3. kurumuz şu anda. Birincisi Amerika'da bir STK, ikinci Tayvan'da bir STK olduğunu söylediler, 3. Kimse Yok Mu Derneği. Bizim 1 yıl öncesine kadar 53 bin gönüllümüz vardı. Bu süreçle beraber ciddi bir gönüllü patlaması yaşadık. 206 bin 293 gönüllüye ulaştık. Ankara merkezde de 10 bin 583 gönüllüye ulaştık. İnşallah bizim 2015 yılı hedef olarak da 250 bin gönüllüye ulaşma. Dünyada bu şekilde gönüllü derneğe kayıt olan resmi TC kimlik numarasıyla 'ben gönüllü olarak sizin çalışmalarınıza katkı sağlamak istiyorum' diyen dünyada en fazla gönüllü portföyüne sahip olan 3. STK Kimse Yok Mu Derneği. Türkiye'de kamu yararı olan, izinsiz toplama yetkisi olan 11 tane dernek var. Bu dernekler içerisinde baktığınız zaman Kimse Yok Mu'nun yeri şu; biz 12 yılda 850 milyon lira yardım dağıtmışız. Burada 11 derneğin toplam cirosu kadar yardım dağıtmış bir Kimse Yok Mu derneği görüyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Çiçek: Filistin'de temsilciliği olan belki de tek Türk... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER