Cidde saldırısını IŞİD üstlendi

Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde dün Birinci Dünya Savaşı'nın bitişine yönelik düzenlenen ve Fransız konsolosun da katıldığı anma merasimini hedef alan saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi.

SHABER3.COM

Terör örgütü IŞİD'in sosyal medya yayın organı Amaq'tan yapılan açıklamada, IŞİD savaşçılarının anma törenine patlayıcı yerleştirerek infilak ettirdiği savunuldu. 

Açıklamada saldırının öncelikle Fransız konsolosa yönelik olduğu belirtilerek, gerekçe olarak "Fransız hükûmetinin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) karikatürlerini yaymakta ısrar etmesi" gösterildi. 

Cidde'de Müslüman olmayanların defnedildiği mezarlıkta dün yapılan anma töreni sırasında düzenlenen saldırıda Yunan konsolosluğundan bir çalışanla Suudi bir güvenlik görevlisi hafif yaralanmıştı.

FRANSIZ KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE SALDIRI

Cidde'de ekim ayı sonunda da Fransız Konsolosluğu binası önünde düzenlenen saldırıda bir bekçi yaralanmış, aynı gün teröristler Nice şehrinde üç kişiyi bıçaklayarak öldürmüştü. Cidde'deki Fransız Konsolosluğu bu saldırının ardından Suudi Arabistan'daki bütün Fransızlara "çok dikkatli olmaları" çağrısı yapmıştı.

Müslüman ülkeler, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) karikatürlerinin yayımlanması sebebiyle Fransa'ya tepkili. 

Paris'te derste Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) karikatürlerini gösteren bir öğretmen başı kesilerek öldürülmüştü. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron karikatürü savunan açıklamalar yapmıştı. 

Açıklama sonrasında bazı Müslüman ülkelerde Fransa'yı protesto gösterileri düzenlenmişti. Suudi Arabistan da Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) karikatürlerini kınayarak, "Aşağılayıcı." ifadesini kullanmıştı.
<< Önceki Haber Cidde saldırısını IŞİD üstlendi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER