Çiftçiler düşen Google balonunu UFO sandı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Mart 14 2017
Kolombiya'nın Tolima eyaletinde çiftçiler, yere çakılan bir Google internet balonunu UFO sanarak korkuya kapıldı.

San Luis adlı kasabadaki bir çiftçi olayı, "Dumanlar çıkıyordu ve garip bir sıvı dışarı akıyordu" diye anlattı.
Polis yetkilileri, araştırmaların ardından yere düşen nesnenin Google'ın kurduğu X adlı şirketin internet balonu olduğunu açıkladı.
Balonun neden düştüğü ise bilinmiyor.
İngiltere binlerce UFO belgesi yayımladı
'Uzay boşluğundan gelen'
X'e ait balon, kırsal bölgelerde internet bağlantı sinyalini artırmak için havada dolanıyor.
San Lui sakinleriyse, çakılan balonun çok daha "şeytani" hedefleri olduğunu düşündü.

El Tiempo yerel gazetesine konuşanlar, "Hepimiz UFO ya da bir uzay aracının kalıntıları olduğunu düşündük" diye anlattı.
Tolima'nın polis komiseri Jorge Esguerra, Twitter'da ve yerel medyada dolaşan bu nesnenin uydu olduğu yönündeki iddiaları reddetti.
Polis yetkilisi Esguerra, Google'ın kullandığı ve 'Project Loon'un bir parçası olduğunu söylediği teknolojik cihazın, bir balona asılı olarak dolandığını söyledi.
Geçen yıl Şubat ayında yine Project Loon'a aitbir balon, Sri Lanka'daki test uçuşu sırasında, bir çay tarlasında yere çakılmıştı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bir kaçırarak kaybetme girişimi daha: Ankara’nın isteğiyle Mozambik'te gözaltında yeri bilinmiyor2.Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve yaralı var, yüzlerce kişi gözaltında3.Türkiye, Çin'e vizeyi kaldırdı!4.Yurtdışı çıkış harcında yeni düzenleme5.İşte yeni MTV rakamları!
6.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü7.'Kıyamet kopacak' diyerek paraları götürmüştü: Sahte peygamber tutuklandı8.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü9.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!10.Van'da korku dolu anlar: Bir mahalleye çığ düştü!

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN








