Çiftçiler isyan etti

Ekonomik kriz içerisinde olan Türkiye’de yüksek üretim maliyetleri nedeniyle çiftçiler isyan etti.“Geçinemiyoruz” diyen çiftçiler birçok ilde yüksek fiyatları protesto etti.

SHABER3.COM

Konya'da çiftçiler traktörleriyle Konya–Adana karayolunu trafiğe kapattı.İsmil, Sakyatan, Hayıroğlu, Ovakavağı, Karakaya, Göçü ve Yarma Mahallesi'nden çiftçiler, traktörlerini yola indirip her iki yönden de trafik akışını kesti.

Ova sulama birliğini protesto eden çiftçiler, birliğin Beyşehir Gölü'nden temin etmesi gereken sulama suyunu getirmediğini belirterek, yetkililer bir çözüm bulana kadar yolu açmayacaklarını söyledi.

“Millet aç” diyen bir çiftçi “Vekillerin hiçbirine ulaşamıyoruz. Bizim amacımız kavga değil. Gelsinler bizi dinlesinler. Suyumuz yok. Kuruyan tarlalardaki mahsulleri koyunlar yemiyor. İneklere yedireceğimiz samanımız, yoncamız yok. Göksu'yu yaptınız, borular döşediniz ama Ova Köyü'ne su vermediniz. Biz su istiyoruz. Darbe olduğu zaman bizi dışarı çıkarmasını biliyorsanız, gelin bize de burada yardımcı olun” ifadelerini kullandı.

Protestoların bir diğer adresi ise Denizli’ydi.Ekonomik problemler yaşayan çiftçiler hükümet binasına yürüdü. Çiftçiler, hükümet binası önünde “Vali buraya” sloganları attı.
<< Önceki Haber Çiftçiler isyan etti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER