Çiftçilere 7 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı

Çiftçilere 7 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı

Kırıkkale hayvancılığını geliştirmek amacıyla Yem Bitkisi Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında yüzde 50 destekli 7 ton Macar fiği tohumu dağıldı.

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından daha önce de, 4 bin 500 kilo Macar fiği, 4 bin 350 kilo yonca, 2 bin kilo Macar fiği, 2 bin kilo korunga yem bitkisi tohumu dağıtımı gerçekleştirilmişti.

Macar fiğinin son yıllarda Türkiye'de ekimi yaygınlaşan bir yem bitkisi türü olduğunu açıklayan Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, şunları kaydetti: "Hayvan beslenmesinde önemli bir yer tutmasının yanında, toprağın azot seviyesinde artış sağlaması ve bir sonraki ekim için toprağı daha verimli hale getirmesiyle de büyük önem taşımaktadır. Macar fiği, yurdumuzun her bölgesinde yetiştirilmektedir. Genellikle münavebe bitkisi, yeşil ot, kuru ot, silo yemi ve yeşil gübre olarak yararlanılmaktadır. Yeşil ve kuru otu hayvanlar için çok lezzetli, besleyici ve ham proteince çok zengin bir yem bitkisidir. Aynı zamanda toprağa bol miktarda organik madde bırakır."

Kırbaş, "İlimizde mera alanlarında yoğun bir otlatmanın olması neticesi sonunda, zamanla bu alanların verimsizleşmesine, yem kalitesinin düşmesine ve var olan kaba yem açığının daha da artmasına sebep olmuştur. Kaba yem açığının karşılanması açısından çayır ile mera amenajman plan ve ilkelerinin uygulanmasının yanında yem bitkileri ekiliş alanlarının artırılması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Çiftçilere 7 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER