Çiftçilere meyvecilik, budama ve aşılama eğitimi


Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce 2016 yılında planlanan Çiftçi Eğitim Kursları devam ediyor. Merkez başta olmak üzere Kestel ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce düzenlenen ve yoğun ilgi gören genel meyvecilik, budama ve aşılama kurslarına 150 üretici katıldı.

Meyvecilik ve bahçe tesisi, sert kabuklu, yumuşak çekirdekli meyveler, iyi tarım uygulamaları ve organik tarım, sulama, bitki besleme, meyve hastalık ve zararlıları ile mücadele ve tarımsal desteklemeler konularında uzman teknik elemanlarca sunumlar ve görseller eşliğinde eğitimler verildi.

Eğitim meyve ağaçlarında budama, terbiye şekilleri ve aşılama konularında kursiyerlere Çeltik mahallesinde ki bahçelerde pratik uygulama yaptırılarak tamamlandı.

Bursa il Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, çiftçi eğitim faaliyetlerinin önemli görevleri arasında olduğunu belirterek, "Üretim faaliyetlerinin durgun olduğu hasat sonrası ve kış dönemlerinde üreticilerimizden gelen yoğun talepler doğrultusunda 'Çiftçi eğitim kursları' düzenliyoruz. Gelişen kitle iletişim araçları ve yoğun sosyal medya kullanımına karşın çiftçi eğitim kurslarımız ve özellikle meyvecilik, budama ve aşılama kurslarımız yoğun ilgi görüyor. Üreticilerimizin aldığı eğitimlerin kendilerine pratikte çok büyük katkıları olacaktır." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Çiftçilere meyvecilik, budama ve aşılama eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER