Çiftçiye şok! Destek parasına kesinti geldi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Ekim 30 2020
Paylaş
X Post
2021 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda, çiftçilere mazot ve gübre desteğinde kısıtlamaya gidileceği ortaya çıktı. Öte yandan, arz açığı olan ve fiyatı yüzde 65’lere varan artış kaydedilen ayçiçeği üreticisine verilen ek ödemede de yüzde 7,3 oranında kesinti yapılacak.
Çiftçilerin en büyük girdi kalemini oluşturan gübre ve mazotta yapılan devlet desteğinde ise kesintiye gidilecek. 2021 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda mazot desteğinin önümüzdeki yıl yüzde 6,1 oranında düşürüleceği açıklandı. Öte yandan, çiftçilerin en büyük maliyetlerinden biri olan gübre destekleri de yüzde 6,2 oranında kısılacak.
Gübre fiyatlarına ekim ayında bir önceki aya oranla yüzde 25 zam gelmişti. Mazot fiyatları ise dolardaki artışla birlikte yükselmeye devam ediyor.
Arz açığı olan ürünlerde fark ödemesi düşürülüyor
ANKA Ajansı'nın haberine göre; arz açığı olan kütlü pamuk, ayçiçek, zeytinyağı, dane zeytin, soya fasulyesi, kanola, aspir ve mısırda da fark ödemesi 2021'de yüzde 7,3 oranda düşürülecek. 2020 yılında 3 milyon 467 bin TL olan fark ödemesi 2021 yılında 3 milyon 215 bin TL olacak. Üretimi düştüğü ve ithalatı hızla yükseldiği için fiyat artışı yüzde 65’lere varan ayçiçeği ve zeytinyağında fark ödemesinin düşürülmesi dikkat çekti.
Çay için verilen fark ödemesi ise 2020’de yüzde 5,7 oranında düşürülmüştü. 2021 yılı bütçesinde ise yüzde 3,8 artış yapıldı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Üsküdar Seçimleri Öncesi Tutuklanmıştı! Avukat Onur Cingil Duyurdu: CHP’li İBB Meclis Üyesi Ekrem Baki Özgürlüğüne Kavuştu2."Yazarkasayla Gelip Emekliyi Canından Ettiler": Özgür Özel'den İktidara Ve Medyaya Tepki3.Ukrayna'nın altyapısı tamamen yok olmak üzere4.Yazıcıoğlu Dosyasında Beklenmedik Hamle: Yıllardır Dosyayı Takip Eden Avukat Da Hedefte5.Ahmet Şık'tan Meclis'te Flaş Fon Çıkışı: "Erişim Engeli Getiren Yargı Mensupları O Fonlarda İşlem Yaptı mı?"
6.Ankara'da Aynı Gün İkinci İntihar Şoku: 2 Aylık Çevik Kuvvet Polisi Yaşamına Son Verdi7.Fon Soruşturmasında Gizem Çözüldü: Tera TLY Fonunun İlk 11 Yatırımcısı ve Payları Belli Oldu!8.Erdoğan'ın Saraylarına Para Yetişmiyor! Ahlat'taki Kışlık Saray İçin Yeni İhale Yapıldı9.Hatimoğulları’ndan Emekli Polis İntiharı Sonrası Tepki: "Daha Kaç Can Yoksulluğa Kurban Verilecek?"10.Sermaye Piyasaları Soruşturmasında Şok Gelişme: Erkan Kilimci Hakkında Tutuklama Kararı

PROF. DR. ŞERİF ALİ TEKALAN

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Üsküdar Seçimleri Öncesi Tutuklanmıştı! Avukat Onu...

"Yazarkasayla Gelip Emekliyi Canından Ettiler": Öz...

Ukrayna'nın altyapısı tamamen yok olmak üzere

Yazıcıoğlu Dosyasında Beklenmedik Hamle: Yıllardır...

Ahmet Şık'tan Meclis'te Flaş Fon Çıkışı: "Erişim E...







