Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Dışişleri Bakanı Halid El-Atiyye, B-20 Türkiye Başkanı ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile L-20 Türkiye Başkanı ve Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabul edecek. Erdoğan, Güvenlik Toplantısına başkanlık edecek. Erdoğan, Şehit Yakınları ve Gazilere iftar verecek. (15.15-16.30-17.15-17.45-18.30-20.28-Ankara)

POLİTİKA

- CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu parti genel merkezinde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) yönetimini kabul edecek. Kılıçdaroğlu ardından CHP İl Başkanları toplantısına katılacak. (12.00-13.00-Ankara)

-HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Van'da, Kadın Buluşması etkinliğine katılacak. (17.00-Van)

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu maden ocağında işçilerle ilk iftarı yapacak. (20.38-Zonguldak)

EKONOMİ

- TÜİK, '2014-2015 Merkezi Yönetim Bütçesinden Ar-Ge için ayrılan Ödenek ve Harcama' verilerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- Danimarka'da genel seçimler yapılacak. (Kopenhag)

- Eurogroup toplantısında Yunanistan'ın borç krizi ele alınacak. (Lüksemburg)

- Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, İngiltere'de temaslarda bulunacak. (Londra)

GÜNCEL

- Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, UNCHCR 2014 Küresel Eğilimler raporuyla ilgili Ataköy Sheraton Otel'de basın açıklaması yapacak. (09.30- İstanbul)

- TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi'nde, 3. köprü projesiyle ilgili mahkemenin verdiği kararın değerlendireceği basın toplantısı düzenlenecek. (14.00- İstanbul)

- 20 failli meçhullü JİTEM Cizre davasının 47. duruşması görülecek. Cizre'de 1993-1995 yılları arasında yaşanan 20 faili meçhul cinayetten haklarında dava açılan aralarında emekli Albay Cemal Temizöz, Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atak'ın da bulunduğu JİTEM davasının 47. duruşması Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. (10.30-Eskişehir)

- Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülerek hayatını kaybeden üniversiteli Ali İsmail Korkmaz'ın darp edildiği güvenlik kamera görüntülerini sildiği ileri sürülen ve hakkında 5 yıl hapis cezası istenen otel sahibi Erdoğan Gözseçen'in yargılanmasına devam edilecek. (14.00-Eskişehir)

- Kimse Yok Mu Derneği Adana Şubesi Ramazan nedeniyle yardıma muhtaç 2000 aileye gıda, 1000 çocuğa da bayramlık giysi dağıtacak. (09.00-Adana)

- Suriye'deki iç savaşın Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki yansımaları takip ediliyor. (Şanlıurfa)

SPOR

- Azerbaycan'da düzenlenen Bakü2015 1. Avrupa Oyunları'nda serbest güreş müsabakalarına 4 sıklette yapılacak karşılaşmalarla devam edilecek. Türkiye 61 kilo Münir Recep Aktaş, 70 kiloda Yakup Gör, 86 kiloda Ahmet Bilici ve 125 kiloda Taha Akgül ile madalya arayacak.

- Trabzonspor'un daha önce anlaşmaya vardığı ve dün gece önce İstanbul ardından da Trabzon'a getirdiği Kamerunlu futbolcu Stephan M'bia, sağlık kontrolünden geçirilecek ve ardından da transfer görüşmelerine devam edilecek.

- Süper Lig takımlarının yeni sezon transfer çalışmaları takip edilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER