Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 28 Temmuz - 1 Ağustos tarihleri arasında resmi ziyaret gerçekleştireceği Çin ve Endonezya için Esenboğa Havalimanı'ndan hareket edecek. (10.00-Ankara)

POLİTİKA

- AK Parti-CHP koalisyon görüşme heyetleri, Ankara Palas'ta ikinci kez bir araya gelecek. (13.00-Ankara)

- HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, TBMM'de grup toplantısını yapacak. (12.30-Ankara)

- HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız basın toplantısı düzenleyecek. (15.00-Ankara)

EKONOMİ

- KESK Konfederasyonu, 2016 – 2017 yılları için kamu emekçilerinin TİS sürecindeki taleplerini, Mülkiyeliler Birliğinde basın toplantısı ile açıklayacak. (10.30-Ankara)

- 2013 yılı 'Sanayi ve Hizmet sektörlerinde Yoğunlaşma' bülteni yayınlayacak. (10.00-Ankara)

- TCMB, Haziran ayı Uluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesini açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xi Jinping'in davetlisi olarak Çin Halk Cumhuriyeti'ne resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. (Pekin)

- İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bazı temaslarda bulunmak için Güney Kıbrıs'a gelecek. Netanyahu temaslarının ardından Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile ortak basın toplantısı düzenleyecek. (Güney Kıbrıs-Lefkoşa)

- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, KKTC'de bulunan Othello Kalesi'nde müzik etkinliğinde bir araya gelecek. (Gazimağusa)

- Türkiye'nin çağrısı üzerine NATO Konseyi olağanüstü toplantı yapacak. (Brüksel)

- AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini İran'a gidecek. Mogherini, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cavid Zarif ve ileri gelen yetkililerle görüşecek. (Tahran)

GÜNCEL

- Muş'un Malazgirt ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucunda şehit olan Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız, Muş İl Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendikten sonra, memleketi Amasya'nın Merzifon ilçesi Ortaova Köyü'ne götürülerek toprağa verilecek. (Muş-Amasya)

- Suruç'taki terör saldırısında yaralanan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi gençler, Cezayir Lokantası'nda yaşanılanlara ilişkin basın açıklaması yapacak. (11.00-İstanbul)

- İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkezinde son bir haftalık gözaltı ve tutuklamalar konusunda bilanço paylaşılacak. (11.30-Ankara)

- HDP Bursa İl Başkanlığı, Bursa polisinin düzenlediği operasyonları Bursa Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak protesto edecek. (11.00-Bursa)

- IŞİD ve PKK'ya yapılan hava harekatlarının ardından yurttaki gelişmeler takip ediliyor.

- Gaziantep Adli Tıp Kurumu'nda olan ve canlı bomba olduğu iddia edilen Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün cesedinin ailesi tarafından alınması bekleniyor. (Gaziantep)

- Suriye sınırındaki gelişmeler takip ediliyor. (Şanlıurfa-Kilis)

- Dünya Uygur Kurultayı Genel Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk, Çin Büyükelçiliği önünde; Uygun Türklerinin taleplerini, Çin'i ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a basın açıklaması ile iletecek. (13.00-Ankara)

- Sıcaklardan bunalan vatandaş gölgelerden çıkmıyor. Bursa'da 38 dereceyi aşan hava sıcaklıkları sebebiyle vatandaşlar zor anlar yaşıyor. Güneşten kaçanlar kendilerini bir gölgeliğin altına bırakıyor. (Bursa)

SPOR

- Şampiyonlar Ligi 3. Ön eleme turu ilk maçında Fenerbahçe ile Shakhtar Donetsk Fenerbahçe Şükür Saracoğlu Stadı'nda karşı karşıya gelecek. (21.00-İstanbul)

- Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'da sürdüren Galatasaray, hazırlık maçında Fransa temsilcisi OGC Nice ile karşı karşıya gelecek.

- Süper Lig takımlarının yeni sezon hazırlıkları ve transfer çalışmaları takip ediliyor.

- 654'üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Orhan Okulu memleketi Antalya'da olacak. Güreşseverler tarafından havalimanında karşılanacak olan Okulu, daha sonra şehir turu atacak. Okulu için ayrıca Muratpaşa Belediyesi'nde tören düzenlenecek. (17.00-Antalya) CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER