Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sırasıyla; Ortadoğu Stratejik Düşünce kuruluşları temsilcileri, Kudüs Eski Baş Müftüsü ve Yüksek İslam Konseyi Başkanı İkrime Sabri ve Malta Başbakanı Joseph Muscat'ı kabul edecek. (14.15-16.30-18.30-Ankara)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezinde seçim çalışmaları yapacak. (11.30-Ankara)

EKONOMİ

- TÜSİAD, 2015 yılının ilk Yüksek İstişare Konseyi toplantısını düzenleyecek. (09.30-İstanbul)

- ABD Merkez Bankası (FED), faiz kararını ve ekonomik projeksiyonlarını açıklayacak. (New York)

- TÜİK, Haziran ayı Hayvansal Üretim verilerini açıklayacak.(10.00-Ankara)

DÜNYA

- Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Soçi'de görüşecek. (Soçi)

- İsrail askerlerinin Yahudi yerleşimciler eşliğinde Mescid-i Aksa'ya girişi ve ardından Filistinlilere müdahalesi ile yaşanan olaylara ilişkin gelişmeler izleniyor. (Kudüs)

- Güney Amerika ülkesi Şili'de 8,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Gelişmeler takip ediliyor.

- Avrupa'nın gündemini sarsan 'Göçmen Krizi' konusunda gelişmeler izleniyor. (Brüksel- Berlin-Budapeşte)

GÜNCEL

- TOBB, Hak-İş, Memur-Sen, MÜSİAD, Türkiye Kamu-Sen, TBB, TEMAD, TESK, TİSK, TÜRK-İŞ, TÜRMOB, TÜSİAD ve TZOB öncülüğünde vatandaşlar; Türk bayrakları ile Sıhhiye Meydanı'ndan başlayıp Ulus Birinci Meclis önünde sona erecek Teröre HAYIR, Kardeşliğe EVET yürüyüşü yapacak. (16.30-Ankara)

- Türkiye Gazeteciler Sendikası, Uluslararası Gazeteciler Federasyonu, Avrupa Gazeteciler Federasyonu ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından Taksim Nippon Otel'de 'Türkiye: Kutuplaşmış bir ülkede gazetecilerin hak ve özgürlüğünü savunmak' konulu konferans düzenlenecek. (10.00- İstanbul)

- Mardin'in Nusaybin ilçesinde zırhlı aracın geçişi sırasında teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit düşen Çağdaş Arslan'ın cenazesi öğle namazına müteakip Beycuma'da merkez camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Karadere köyünde toprağa verilecek. (12.30-Zonguldak)

- Edirne girişinde bekleyen Suriyeliler ile ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Edirne)

- Ertuğrul Fırkateyni'nin Japonya'ya seyrinin 125. yıl dönümü faaliyetleri kapsamında Beşiktaş'taki Deniz Müzesi Komutanlığı'nda sempozyum düzenlenecek, ardından İstanbul Boğazı'na çelenk bırakılacak. (10.00- İstanbul)

- PAK Eğitim İşçileri Sendikası özel öğretimde çalışan eğitim emekçilerinin maruz kaldığı hukuksuzluklar ile ilgili basın açıklaması yapacak. (11.00-Bursa)

SPOR

- A haberleri'>UEFA Avrupa Ligi'nde A Grubu'nda Fenerbahçe-Molde ile H Grubu'nda ise Skenderbeu-Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek. (20.00-22.05-İstanbul-Arnavutluk)

- Galatasaray Spor Kulübü'nün ertelenen Eylül Ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı Galatasray Adası'nda yapılacak. (13.30-İstanbul)

- Galatasaray'da Süper Lig'in 5. haftasında oynanacak olan Trabzonspor maçı hazırlıkları devam edecek.

- Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arveladze ve Sportif Direktör Süleyman Hurma, Zorlu Grand Hotel'de basın mensupları ile sohbet toplantısı yapacak. (10.30-Trabzon)

- Bursaspor, ligin 5. haftasında 20 Eylül pazar günü karşılaşacakları Fenerbahçe maçı hazırlıklarını sürdürecek. (17.30-Bursa)

- Arnavutluk futbol takımı Skenderbeu ile Beşiktaş futbol takımı Tiran'da kaşılaşacak.(Tiran) CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER