Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Rahil Şerif'i kabul edecek. Erdoğan ardından Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Nijnistö resmi törenle karşılayacak. Baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ikili ortak basın açıklaması yapacak. Konuk Cumhurbaşkanı onuruna akşam yemeği verilecek. (14.00-16.30-16.45-17.30-18.30-19.30-Ankara)

- TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile Meclis'te görüşecek. (12.40-Ankara)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Nijnistö ile Çankaya Köşkü'nde görüşecek. Ardından Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Rahil Şerif'i kabul edecek. Davutoğlu, Finlandiya Cumhurbaşkanı onuruna verilen yemeğe katılacak. (12.00-13.00-19.30-Ankara)

POLİTİKA

- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 1. Asya ve Pasifik Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nin açılışına katılacak. (10.00-İstanbul)

- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'daki saldırıda hayatını kaybeden Fatma Esen, Dicle Deli, Binali Korkmaz ve Güney Doğan'ın ailelerine taziye ziyaretinde bulunacak. (11.00-12.00-13.00-14.30-İstanbul)

- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Mersin'de çeşitli ziyaretlerde bulunup, Ankara'daki Barış Mitingi'nde düzenlenen saldırıyı protesto için yapılacak yürüyüşe katılacak. (09.00-15.30-Mersin)

- BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'i makamında ziyaret edecek. (11.00-Ankara)

- MİLAD Partisi Genel Başkanı Mehmet Bozdemir genel merkezde basın toplantısı yapacak. (13.00-Ankara)

EKONOMİ

- TÜİK, Ağustos ayı Sanayi Ciro Endeksini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- Adana Sanayi Odası ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri işbirliği ile 5-6 Kasım tarihleri arasında Adana'da gerçekleştirilecek Türkiye İnovasyon Haftası ile ilgili bilgi verilmek Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin de katılacağı bir toplantı yapılacak. (12.00-Adana)

- TÜYAP tarafından düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı bugün başlıyor. Fuarda tarım ve hayvancılık sektörü ile ilgili en son ürünler sergilenecek. (12.00-Bursa)

DÜNYA

- Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Avrupa Konseyi'nde düzenlenen "Basın özgürlüğü hâlâ demokrasi için bir ön şart mı?" başlıklı konferansta konuşacak. (Strasbourg)

- Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş,in attığı tweetler sebebiyle tutuklanmasına gelen uluslar arası tepkiler takip edilecek.

- İsrail güvenlik güçlerinin Müslümanların Mescid-i Aksa'da ibadet etmesine yönelik getirdiği kısıtlamalar sonucu çıkan olaylar takip ediliyor. ( Kudüs )

- Arap Birliği, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını ele almak üzere olağanüstü toplanacak.

- Rusya'nın Suriye'de düzenlediği hava operasyonlarına ilişkin gelişmeler izleniyor. (Moskova )

GÜNCEL

- Yargıtay'daki Ergenekon davası temyiz inceleme 4. duruşması devam edecek. (09.30-Ankara)

- Ankara'daki patlamada hayatını kaybedenler Bursa'da düzenlenecek yürüyüş ile anılacak. Yürüyüşte ölenlerin isimleri tek tek okunacak. Uludağ Üniversitesi öğrenciler de saldırıyı protesto edecek. (11.00-12.00-Bursa)

- Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden öğretmen Gülhan Elmascan, görev yaptığı Celalettin Sayhan İlkokulu önünde anma töreni yapılacak. (10.00-Adana)

- Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren tiyatro sanatçısı Levent Kırca'nın cenazesi, Levent Camii'nde öğle vakti kılınacak namazın ardından toprağa verilecek. (13.00-İstanbul)

- İnsan Hakları Derneği (İHD) Onursal Başkanı Akın Birdal'ın vefat eden eşi Gülşen Ülker Birdal'ın cenazesi, Üsküdar Şakirin Camii'nde öğle vakti kılınacak namazın ardından defnedilecek. (13.00-İstanbul)

- Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin şehit olmasıyla ilgili davaya Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (09.00-Manisa)

- Ankara'nın başkent oluşunun 92. yıldönümü münasebetiyle Anıtkabir'de resmi tören yapılacak. (09.00-Ankara)

SPOR

- 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda maçlar Türkiye – İzlanda, HollandaÇek Cumhuriyeti ve LetonyaKazakistan karşılaşmalarıyla tamamlanacak. (21.45-Konya-Hollanda-Letonya)

- Süper Lig takımlarının 8. Hafta maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER