Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Grand Tarabya Otel'de düzenlenen W20 Zirvesi açılış töreni ile Conrad Otel'de düzenlenen '1. Asya Pasifik Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nin kapanış oturumuna katılacak. (10.00-15.00-İstanbul)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu Bursa Gökdere Meydanı'nda Açık Hava Mitinginde halka hitap edecek. (14.00-Bursa)

POLİTİKA

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş TBMM'de görüşecek. Kılıçdaroğlu, akşam saatlerinde ise Yenimahalle Karşıyaka Pazar Yeri temel atma törenine katılacak. (11.00-17.00-Ankara)

- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen Küçük Mecidiye Camii'nin yeniden ibadete açılış törenine katılacak. (13.00- İstanbul)

- MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Kocamustafapaşa Meydanı'nda basın toplantısı düzenleyecek. (14.00- İstanbul)

- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ocak-Eylül 2015 dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama sonuçları, 2015 yıl sonu Bütçe Gerçekleşme Tahmini ve 2016 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı hakkında bir basın toplantısı düzenleyecek. (10.00-Ankara)

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Aydın Valiliği'ni ziyaret ettikten sonra burada basın toplantısı düzenleyip, Toplu Temel Atma ve Açılış törenine katılacak. (10.30-11.30-Aydın)

EKONOMİ

- 4 yılda 5 bin 12 adet yatırım teşvik belgesi iptal edildi
Sayıştay'ın 'Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 2014 Yılı Düzenlilik Denetim Raporu'na göre bakanlık 2014 yılı iş ve işlemlerinin denetlenmesi kapsamında; Ekonomi Bakanlığından 2011, 2012, 2013, 2014 yılında iptal edilen teşvik belgelerine ait liste istendi. İptal edilen 5 bin 12 adet yatırım teşvik belgesine ilişkin liste gönderildi.

- DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Başkanları, patlamadan bu yana yaşanan süreçle ilgili TMMOB'de bir basın toplantısı düzenleyecek. (12.00-Ankara)

- TÜİK, Ağustos ayı Süt ve Süt Ürünleri ile Kümes Hayvancılığı verilerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- TOBB, Eylül ayı Kurular ve kapanan şirket verilerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- TCMB, Ağustos ayı Özel Sektörün Yurtdışından Sağdığı Kredi Borcu verilerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- Ankara Sanayi Odası koordinatörlüğündeki TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu'nun 'Alo Kadın Girişimciler Danışma Hattı' projesi açılacak. (10.30-Ankara)

DÜNYA

- Avrupa Birliği liderlerinin toplantısı devam ediyor. (Brüksel)

- İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Kudüs)

- Rusya'nın Suriye'de düzenlediği hava operasyonlarına ilişkin gelişmeler izleniyor. (Moskova)

GÜNCEL

- Özgürlük Araştırmaları Derneği'nin Taksim Elite World Otel'de düzenleyeceği konferansa; eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile hukukçular Prof. Dr. Ergun Özbudun, Serap Yazıcı, Levent Köker ve Mustafa Erdoğan katılacak. (09.00- İstanbul)

- Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin şehit olmasıyla ilgili davaya Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (09.00-Manisa)

- Adalet Bakanlığı, 2014 yılı adalet istatistiklerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- Erzurum'da Beyaz Eşya ve Mobilya Fuarı açılıyor. Mobilya sektörüne kış öncesi canlılık kazandırmak amacıyla ikincisi düzenlenen; mobilya, beyaz eşya ve ev tekstili fuarı 10 gün açık kalacak. (14.00-Erzurum)

SPOR

- Süper Lig ve PTT 1. Lig'de 8. hafta maçlarının hazırlıkları takip ediliyor.

- Basketbol THY Avrupa Liginin ilk haftasında Fenerbahçe Almanya'nın Bayern Münih Anadolu Efes ise Fransa'nın Limoges takımlarıyla karşılaşacak. CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER