Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 64. Hükümet üyelerini açıklaması bekleniyor. (Ankara)

POLİTİKA

- TBMM Başkanı ve Başkanlık Divanı adaylık başvuruları 21 Kasım akşamına kadar devam edecek. 22 Kasım Pazar günü Meclis Başkanı seçimi yapılacak. (Ankara)

- AK Parti'nin TBMM adayı İsmail Kahraman adaylık başvurunu yapacak. (Ankara)

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çorum'un Güney Köyü'nü ziyaret edecek. (12.30-Çorum)

- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDK Eş Sözcüleri Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, davetli 40 ülkenin büyükelçi ve maslahatgüzarları ile Ankara Hilton Otel'de bir araya gelecek. (18.30-Ankara)

- CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Meclis'te basın toplantısı düzenleyecek. (11.00-Ankara)

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve eski Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ile birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret edecek. (10.00-Adana)

- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sultanahmet'teki tarihi Kızlarağası Medresesi'nde Türkiye Yazarlar Birliği'nin düzenlediği 'Fethi Gemuhluoğlu Dostluk Günleri' programına katılacak. (14.00- İstanbul)

- 81 ilden gelen çocuklar ile 40 Suriyeli çocuğun katılımıyla gerçekleştirilen 16.Çocuk Forumu kapanış töreni, TBMM Yeni Bina Konferans Salonu'nda yapılacak. Törende; UNICEF'in küresel düzeyde hayata geçireceği 'Haksızlıkla Mücadele Et' kampanyasının Türkiye başlangıcı da yapılacak. (11.00-Ankara)

EKONOMİ

- TÜİK, Kasım ayı Tüketici Güven Endeksi ile Ekim ayı Yurtdışı Üretici Fiyat Endeksi'ni açıklayacak. (10.00-Ankara)

- TOBB, Ekim ayı Kurulan ve Kapanan Şirket istatistiklerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- Paris ve Avrupa'nın bazı şehirlerinde Cuma namazı sonrası son terör saldırıları protesto edilecek. (Paris-Berlin)

- Fransa'daki terör saldırılarıyla ilgili gelişmeler izleniyor. (Paris)

- Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) bölgesel liderleri iki günlük zirvede bir araya gelecek. (Kuala Lumpur)

- Afgan Devlet Başkanı Muhammed Eşref Ghani, Kazakistan'a resmi ziyarette bulunacak.(Astana)

- Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Türkiye'de ilk kişisel sergisini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde açacak. (18.30- İstanbul)

GÜNCEL

- Çağdaş Hukukçular Derneği yönetimi, toplumsal barışı, halkların bir arada yaşama iradesini ve kültürünü zedeleyen gerici, ırkçı, faşizan söylemlerin cezalandırılması için Ankara Adliyesi'nde, suç duyurusu öncesi basın açıklaması yapacak. (12.00-Ankara)

- Türk Sağlık-Sen üyesi hemşireler, maskeler ve hunilerle; Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bahçesinde 'yoğun iş yükü ve fazla çalışma' gerekçesiyle eylem yapacak. (10.00-Ankara)

- ÖSYM, 2015 yılı Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı Sonuçlarını açıklayacak. (15.00-Ankara)

- İnsan Hakları Derneği (İHD) genel merkezinde; 2015 yılında Türkiye'de çocukların maruz kaldığı ihlal raporu ile ilgili basın toplantısı yapılacak. (10.00-Ankara)

- Genel Sağlık-İş Sendikası'nın 07 Şubat 2015 tarihinde Türkiye'de iş bırakma eylemine katıldığı için ceza alan Dr. Elif Binan, kendisine verilen cezanın iptali için açtığı davanın ilk duruşması yapılacak. Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, Adana İdare Mahkemesi'nde görülecek dava öncesinde açıklama yapacak. (09.30-Adana)

- Tuzluçayır semtinde yaşayan kadınların sorunlarını ortaya koyan Kadın Emeği ve İstihdamı Girişimi (KEİG) Platformu'nun araştırma sonucu Sürmeli Otel'de açıklanacak. (10.00-Ankara)

- Ülkeler El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarı, ATO Congresium'da açılacak.
(10.30-Ankara)

- Adana'da 5 Kur'an kursunda hafızlığı bitiren 31'i kız 74 hafız için taç giyme ve icazet töreni düzenlenecek. (13.30-Adana)

KÜLTÜR-SANAT

- 20. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali (TAKSAV) sokak açılışı Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde yapılacak. (14.00-Ankara)

- Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Müdürlüğü, yeni sezonda Bursalı sanatseverlerle buluşturacağı dünya çapında sanatçıları ve şefleri, düzenleyeceği basın toplantısıyla kamuoyuna açıklayacak. (10.30-Bursa)

SPOR

- Süper Lig'in 12. haftasında Mersin İdmanyurdu'na konuk olacak Fenerbahçe'de bu maçın son çalışması Can Bartu Tesisleri'nde yapılacak. Sarı lacivertli ekip öğleden sonra da Adana'ya gidecek. (11.00-15.00-İstanbul)

- Süper Lig takımlarının haftanın maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER