Cihan Haber Ajansı Gündemi


-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen 31. İSEDAK açılış programına katılıcak. (09.30 - İstanbul)

POLİTİKA

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı ziyaret edecek, ardından AK Parti Grup Toplantısında konuşacak. TBMM genel kurul toplantısının ardından Davutoğlu, AK Parti genel merkezinde MYK toplantısına katılacak. (11.00-11.30-15.00-19.00-Ankara)

- TBMM Genel Kurulu, 64. Hükümet Programının okunması için toplanacak. (15.00-Ankara)

- CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi toplantısı açılışında gündemi değerlendirecek. (11.00-Ankara)

- BBP Genel Başkanı Mustafa Destici makamında gündeme ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. (10.00-Ankara)

EKONOMİ

- TÜİK, 2014 yılı Sağlık Harcamaları İstatistiklerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesine ilişkin gelişmeler takip ediliyor. (Moskova, Washington, Brüksel)

- Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşecek.(Moskova)

- Tunus'ta Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı üyelerini taşıyan otobüse düzenlenen saldırının ardından olağanüstü hal ve sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Gelişmeler takip edilecek. (Tunus)

- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Filistin'e düzenlediği ziyaretle ilgili gelişmeler izleniyor.

- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde ara bölgede bir araya gelecek. (Lefkoşa-Ara Bölge )

- Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen silahlı saldırılarla ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Paris)

GÜNCEL

- Suriye sınırındaki gelişmeler takip ediliyor. (Hatay)

- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Van'da yapılacak yürüyüşe katılacak. (12.00-Van)

- Türkiye'de Yükseköğretim Kurumlarındaki İngilizce Eğitimi Raporu açıklanacak. İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, YÖK Başkanı Prof Dr. Yekta Saraç da açılışta konuşacak. (10.00-Ankara)

- TÜRKSAT Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın katılımıyla; 'Yükseköğretim Mezun Sorgulama / Doğrulama Sistemi' hizmete açılacak. (15.45-Ankara)

- 25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet soruşturmasında görev alan eski savcı Muammer Akkaş ve eski hâkim Süleyman Karaçöl hakkındaki açılan davanın görülmesine Yargıtay'da başlanacak. (13.30-Ankara)

- Diyarbakır'da 6-7 Ekim tarihlerinde çıkan olaylarda Yasin Börü ve 3 kişinin öldürülmesi ile ilgili 34 kişinin hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek. (10.00-Ankara)

- Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lıların açtığı ateş sonucu 1 komiser ile Şırnak Emniyet Müdürlüğü'nde çalışan 1 işçi şehit oldu. Gelişmeler takip ediliyor. (Şırnak)

- TÜYAP Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından düzenlenen dünyanın en büyük Blok Mermer Fuarı, Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde başlıyor. (12.00-Bursa)

- Kadına Karşı Şiddeti Önleme Günü nedeniyle Bursa Barosu Kadın Hakları Komisyonu basın açıklaması yapacak. (11.00-Bursa)

- Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetimi Atatürk Stadyumu önünde stadyumla ilgili önemli gelişmeler hakkında açıklama yapacak. (12.30-Bursa)

SPOR

- Şampiyonlar Ligi C Grubu 5. maçında Atletico Madrid ile Galatasaray, Madrid'de Vicenta Calderon Stadı'nda karşı karşıya gelecekler. (21.45-İspanya)

- UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Molde ile karşılaşacak olan Fenerbahçe, Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan kalkacak özel uçakla maçın oynanacağı Norveç'in Molde şehrine gidecek. (11.00-İstanbul)

- Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu beşinci maçında, Molde ile Aker Stadyumu'nda yapacağı maçla ilgili teknik direktör Vitor Pereira ve oyuncu Gökhan Gönül, bir basın toplantısı düzenleyecek. Maç öncesi son çalışmayı ise aynı gün Aker Stadyumu'nda yapacak. (Yerel saat: 18.30/19.00 – Norveç/Molde)

- Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş ve bir oyuncu UEFA Avrupa Ligi H Grubu 5. maçında oynanacak olan Skenderbeu maçıyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayacak. Siyah beyazlı ekip Skenderbeu maçının son çalışmasını da BJK Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde yapacak. (16.00/17.00-İstanbul)

- UEFA Avrupa Ligi H Grubu 5. maçında Beşiktaş'a konuk olacak olan Arnavutluk temsilcisi Skenderbeu takımının teknik direktörü ve bir oyuncusu maçın oynanacağı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda basın mensuplarının sorularını cevaplayacak. Konuk ekip Beşiktaş maçının son çalışmasını da aynı yerde yapacak. (18.30/19.00-İstanbul)

- Süper Lig takımlarının haftanın maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek.

CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER