Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel'e hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı yapacak. (09.30-Ankara)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu Avrupa Birliği'nin, göç sorununa çözüm bulmak için devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla Brüksel'de düzenlediği olağanüstü zirveye katılacak. AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile görüşecek. (Brüksel)

POLİTİKA

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesinin İstanbul merkezini ziyaret edecek. (14.00- İstanbul)

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Pendik-Ayrılıkçeşme ve Kazlıçeşme-Halkalı Banliyö hatlarında incelemelerde bulancak. (11.00-İstanbul)

- DSP Genel Başkanı Masum Türker, genel merkezdeki Olağanüstü Kurultay sürecine ilişkin toplantı sonrası açıklama yapacak. (13.00-Ankara)

DÜNYA

- Bosna Hersek Federasyon Milli Eğitim Bakanlığı'nın yurtiçi ve yurtdışındaki bilim olimpiyatlarında başarılı olan öğrencilere verdiği 27 ödülden 21'i ise ülkede faaliyet gösteren Türk okullarına gitti. (Saraybosna)

- Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'ye düzenlenen suikastın yurtdışı tepkileri. (İstanbul)

GÜNCEL

- Diyarbakır Barosu'nun merkez Sur ilçesinde basın açıklaması yaptığı sırada çıkan silahlı çatışmada hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin cenazesi, Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi'nden alındıktan sonra Koşuyolu Parkı'na getirilecek. Buradaki törenin ardından Elçi'nin cenazesi Yeniköy Mezarlığı'na götürülerek toprağa verilecek. (10.00-12.30-Diyarbakır)

- Diyarbakır Barosu'nun merkez Sur ilçesinde basın açıklaması yaptığı sırada çıkan silahlı çatışmada şehit edilen polis memurları Ahmet Çiftaslan ile Cengiz Erdur'un cenazeleri, Diyarbakır'da düzenlenecek cenaze töreninin ardından memleketleri Kahramanmaraş ile Elazığ'da toprağa verilecek. Çiftaslan'ın Kahramanmaraş'taki cenaze törenine, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal da katılacak. (Diyarbakır-Kahramanmaraş-Elazığ)

- Gazetecilere Özgürlük Platformu ve Pak Medya İş, Cevahir AVM'den Cumhuriyet gazetesine önüne yürüyecek. (12.00-İstanbul)

- Sanatçı Özlem Tekin'in babası Prof. Dr. Talat Tekin Bodrum'da hayatını kaybetti, gelişmeler takip ediliyor. (Muğla)

- Türkiye'nin Suriye sınırındaki gelişmeler takip ediliyor.

SPOR

- Spor Toto Süper Lig'de Gerçlerbirliği-Gaziantepspor, Medicana Sivasspor-Medipol Başakşehir, Eskişehirspor-Mersin İdmanyurdu ile mücadele edecek. (14.00-16.00-19.00-Ankara-Sivas-Eskişehir)

- PTT 1. Lig'de 13. Hafta maçları 1461 Trabzon-Adanaspor, Boluspor-Göztepe , Adana Demirspor-Balıkesirspor, Şanlıurfaspor-Kayseri Erciyesspor, Alanyaspor-Kardemir Karabükspor maçları ile devam edecek. (13.30-13.30-16.00-16.00-18.30-Trabzon-Bolu-Adana-Şanlıurfa-Alanya) CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER