Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu 22. Olağan Genel Kurulu'na, 2015 Yılı TÜBİTAK Bilim Özel ve Teşvik Ödülleri Töreni'ne, Dünya Engelliler Günü Resepsiyonu'na katılacak. (11.00-13.00-19.30-Ankara)

POLİTİKA

- TBMM'de bazı milletvekilleri basın toplantısı düzenleyecek.

EKONOMİ

- TÜİK, kasım ayı (enflasyon) yurt içi üretici fiyat endeksi ile tüketici fiyat endeksini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes, 2015 yılının 2. Yüksek İstişare Konseyi toplantısında konuşacak. (09.30-Ankara)

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Türk-İş Olağan Genel Kurulu'na katılacak. (10.00-Ankara)

- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, BİLİŞİM 2015 & CITEX 2015 açılışına katılacak. (09.30-Ankara)

- Vodafone CEO'su Gökhan Öğüt'ün ana tema konuşmacısı olacağı Bilkent Üniversitesi-TÜSİAD Bilgi Toplumu Forumu'nun ilk etkinliği olan 'Büyük Veriden Büyük Fırsatlara' paneli gerçekleştirilecek. (14.30-Ankara)

- Atasay'ın Altın Çadırı'nda seri sonu pek çok ürün maliyetine satılmaya başlanacak (08.30-22.00-Ankara)

DÜNYA

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan'ı ziyaret edecek. (Bakü)

- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ulusa sesleniş konuşması yapacak. (Moskova)

- Avrupa Merkez Bankası, faiz oranlarını açıklayacak. (Frankfurt)

- Yunanistan'da sendikalar 24 saatlik greve gidecek. (Atina)

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sırbistan'da düzenlenecek Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 22. Bakanlar Konseyi toplantısına katılacak. Çavuşoğlu'nun Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşmesi bekleniyor. (Belgrad)

- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Kıbrıs'a gelerek, Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile ayrı ayrı görüşecek.
Kerry daha sonra onuruna Lefkoşa Ara Bölge'de BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim'ın ikametgahında verilecek akşam yemeğine katılacak. Yemeğe Kıbrıslı liderler de iştirak edecek. (Güney Kuzey Lefkoşa-Ara Bölge)

- Danimarka'da halk, AB kurumları ile işbirliğinin artırılması içi referanduma sunulan teklifi oylayacak. (Kopenhag)

GÜNCEL

- Cumhuriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Satmış, tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'e destek için Silivri Cezaevi önünde 'özgürlük nöbeti' tutacak. (09.00-İstanbul)

- CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'ü Silivri Cezaevi'nde ziyaret edecek. (11.00-İstanbul)

- Mardin'de teröristlerin yola döşedikleri bombanın patlaması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Ergün Karaca, ikindi namazına müteakip Adana'nın Kozan ilçesinde toprağa verilecek. (14.30-Adana)

- Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katil zanlıları minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmittin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe'nin tutuklu yargılandığı davanın 3'üncü duruşması yapılacak. Bugünkü duruşmada kararın açıklanması bekleniyor. (09.00-Mersin)

- Suriye sınırındaki gelişmeler takip ediliyor. (Hatay-Gaziantep)

- Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi ile ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Diyarbakır)

- Orman ve Su İşleri Bakanlığınca ülke sularında sağlığı olumsuz yönde etkileme potansiyeli bulunan 'tehlikeli maddelerin mevzuata alınması' toplantısı gerçekleştirilecek. (09.30-Ankara)

KÜLTÜR-SANAT

- İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, sanatçılar ve kurum çalışanlarının katılımıyla Harbiye Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nda basın toplantısı düzenleyecek. (11.00- İstanbul)

SPOR

- Türkiye Voleybol Federasyonu ve Saran Medya arasındaki pazarlama ve medya ortaklığının duyurulacağı basın toplantısı Çırağan Palace Kempinski Hotel'de düzenlenecek. (10.00-İstanbul)

- Süper Lig'in 14. haftasında deplasmanda Gaziantepspor'a konuk olacak Fenerbahçe, hazırlıklarına Samandıra'daki Can Bartu Tesisleri'nde devam edecek. (11.00-İstanbul)

- Türkiye Kupası 3. Tur maçları 6 karşılaşma ile tamamlanacak ve gruplara kalacak son 3 takım belli olacak.

- Süper Lig takımlarının haftanın maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER