Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Muhammed Şahbaz Şerif'i Mabeyn Köşkü'nde kabul edecek. (13.00 - İstanbul)

POLİTİKA

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, sırasıyla Pakistan Pencap Eyalet Başbakanı Muhammed Şahbaz Şerif, Anayasa Mahkemesi Başkanı, Yargıtay Başkanı ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile görüşecek. Ardından Güvenlik Toplantısı'na katılacak olan Davutoğlu, Bakanlar Kurulu'nu toplayacak. (09.30 / 11.00 / 11.45 / 12.30 / 13.00 / 15.00 - Ankara)

- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Hilton Istanbul Bosphorus Otel'de Sağlıklı Kentler Birliği 2. Çevreci Tesis Ödül Töreni'ne katılacak. (10.00 - İstanbul)

- CHP milletvekillerinden oluşan bir grup, tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem GülSilivri Cezaevi'nde ziyaret edecek. (11.00 - İstanbul)

- HDP milletvekilleri Nimetullah Erdoğmuş ile Çağlar Demirel, TBMM'de basın toplantısı düzenleyecek. (10.00)

EKONOMİ

- Ankara Marka Festivali açılışında; Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, Çalık Holding Başkanı Ahmet Çalık, BMC Başkanı Ethem Sancak, TAI Başkanı Nejat Bilgin konuşacak. (09.15-Ankara)

- Fatih Terim'in moda danışmanı ve Blogger olan kızı Buse Terim, Ankara Marka Festivali'nde konuşacak. (12.20-Ankara)

- TÜİK, Ekim ayı Perakende Satış Hacim Endeksini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- TÜİK, 2014 yılı Ceza İnfaz Kurumu istatistiklerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- Nükleer Anlaşma Ortak Komisyonu, Viyana'da toplanacak.

- Sudan hükümeti ile silahlı gruplar, Afrika Birliği gözetiminde Darfur görüşmelerine başlayacak.

GÜNCEL

- Ankara katliamının hukuksal sürecine ilişkin 'Demokrasi İçin Hukukçular' oluşumu bilgilendirme basın toplantısı yapacak. (11.00-Ankara)

- Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, binlerce kişinin katılımıyla yapacağı 'Dünyanın En Büyük Canlı Türk Bayramı' rekor denemesi öncesi basın toplantısı gerçekleştirecek. (14.30-Ankara)

- TİSK ve Hacettepe Üniversitesi Göç ve Siyaset Araştırmaları Merkezi'nin (HÜGO) işbirliğiyle hazırlanan, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların mevcut durumu, iş dünyasının beklentileri ve çözüm önerilerinin ortaya konacağı rapor, Divan Otel'de düzenlenecek toplantı ile kamuoyuyla paylaşılacak. (09.00 - İstanbul)

- Özgürlük için Basın / Press for Freedom Projesi II. Ulusal Konferansı açılışında Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu konuşacak. (09.30 -Ankara)

- BM Kadın Birimi'nin 'Siyasi Liderlik ve Siyasi Katılımda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi' açılış toplantısı yapılacak. (15.00-Ankara)

- Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 101. dönem Kaymakamlık Kursu açılış töreninde ilk dersi verecek. (14.00-Ankara)

- Aydın'da otel odasında cinnet getiren baba Fatih Yavuz tarafından öldürülen eş Halime Yavuz'un yanı sıra çocukları Polatcan Yavuz ve Gülfer Yavuz'un cenazelerinin bugün toprağa verilmesi bekleniyor. (Aydın)

- Suriye sınırındaki gelişmeler takip ediliyor.

SPOR

- Türkiye Kupası'nda 32 takımın mücadele edeceği 2015-2016 Türkiye Kupası Grup Müsabakaları Kura Çekimi, TFF'nin Beykoz-Riva'daki idari merkezinde bulunan Orhan Saka Salonu'nda gerçekleştirilecek. (14.30-İstanbul)

- Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 14. hafta maçları, Akhisar Belediyespor - Medicana Sivasspor ve TrabzonsporEskişehirspor karşılaşmalarıyla tamamlanacak. (19.00/20.00-Manisa/Trabzon)

- PTT 1. Lig'de 14. haftanın kapanış maçında Giresunspor ile Boluspor Giresun Atatürk Stadı'nda karşı karşıya gelecek. (19.00)

- UEFA Avrupa Ligi H Grubu 6. ve son maçında Sporting Lizbon'a konuk olacak Beşiktaş, bu maçın hazırlıklarına BJK Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla başlayacak. (11.00-İstanbul)

- Şampiyonlar Ligi C Grubu 6. ve son maçında Kazakistan temsilcisi Astana'yı ağırlayacak olan Galatasaray'da Teknik Direktör Mustafa Denizli ile bir oyuncu basın mensuplarının sorularını cevaplayacak. Sarı kırmızılı ekip maçın çalışmasını da Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yaparak kampa girecek. (17.15/18.00-İstanbul)

- Şampiyonlar Ligi C Grubu'nun son maçında Galatasaray'a konuk olacak Kazakistan temsilcisi Astana'da Teknik Direktör Stanimir Stailov ve bir oyuncu basın mensuplarının sorularını cevaplayacak. Konuk son çalışmasını da maçın oynanacağı Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da yapacak. (15.30/16.00- İstanbul)

- Bursaspor hafta sonu evinde ağırlayacağı Osmanlıspor maçı hazırlıklarına Özlüce Tesisleri'nde devam edecek. (11.00-Bursa)

CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER