Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'ne katılacak. Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani'yi kabul edecek. (13.00-17.45-Ankara)

POLİTİKA

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ev sahipliğinde Şişli Mariott Otel'de düzenlenecek 'Kadına Yönelik Şiddetin Sonlandırılması: İlerleme Temelinde Değişimi Hızlandırma' konulu toplantıda konuşacak, UN Women İcra Direktörü Phumzile Mlambo-Ngcuka ve UNFPA İcra Direktörü Babatunde Osotimehin'i kabul edecek. (09.30 / 10.30 - İstanbul)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani'yi kabul edecek. (20.00-Ankara)

- CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak. (12.00-Ankara)

- TBMM Genel Kurulu toplanacak. (15.00-Ankara)

- TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu toplanacak. (10.00-Ankara)

- TBMM Milli Savunma Komisyonu, Gabon, Somali, Ruanda, Romanya işbirliği tasarılarını görüşecek. (11.00-Ankara)

- TBMM'de 14-15. Dönem (1969-1973, 1973-1977) Ankara Milletvekili Kemal Ataman için cenaze töreni düzenlenecek. (11.00-Ankara)

- HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, basın toplantısı düzenleyecek. (10.30-14.00 arası-Ankara)

- Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, genel merkezde basın toplantısı düzenleyecek. (11.00-Ankara)

EKONOMİ

- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığında Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplanacak. (19.00-Ankara)

- Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, '2016 yılında Para ve Kur Politikası' sunumu yapacak. (10.30-Ankara)

- TÜİK, Ekim ayı Motorlu Kara Taşıtları verilerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- TCMB, Kasım ayı Finansal Yatırım Araçları Reel Getiri Oranlarını açıklayacak. (10.00-Ankara)

- AKFEN Holding Başkanı Hamdi Akın, Milli Bilardocu Semih Saygıner, Ankara Marka Festivali'nde konuşacak. (10.00-10.40-Ankara)

DÜNYA

- ABD Başkanı Barack Obama, İsrail Cumhurbaşkanı Reuben Rivlin'i ağırlayacak. (Washington)

- Körfez İşbirliği Konseyi liderleri zirvesi yapılacak. (Riyad)

- Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Riyad'da toplanıyor. (Riyad)

- Mısır, Güney Kıbrıs ve Yunanistan liderleri üçlü zirvede bir araya gelecek. (Atina)

- NSU davasında baş sanık Beate Zschaepe'nin ilk kez ifade vermesi bekleniyor. (Münih)

- TBMM Başkanı İsmail Kahraman resmi temaslarda bulunmak için KKTC'ye gelecek. (Lefkoşa)

- Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından yaşanan gelişmeler takip ediliyor. (Moskova)

GÜNCEL

- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Konya'da bulunan askeri birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulunacak. (Konya)

- Mardin'in Nusaybin ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisi Mesut Demirkan'ın cenazesi Çorum'da toprağa verilecek. (Çorum)

- Silivri Cezaevi önünde tutuklu gazeteciler için başlatılan 'Umut Nöbeti'ne Basın Konseyi Başkanı ve gazeteci Pınar Türenç, gazeteci Nedim Şener ve Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi ve Türkiye Barolar Birliği 2. Başkanı Av. Başar Yaltı devam edecek. (11.00-İstanbul)

- Diyarbakır'da Yeni İhya-Der Başkanı ve Hüda-Par Üyesi Aytaç Baran'ın silahlı saldırıda öldürülmesi ve sonrasında çıkan olaylarda 3 kişinin daha ölmesiyle ilgili davaya, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (Kayseri)

- Uluslararası Şeffaflık Derneği girişimiyle Four Seasons Hotel'de 'Yolsuzlukla mücadele, ekonomiye destek müdahalesinde kalite ve verimli ekonomik büyüme' konulu konferans düzenlenecek. (16.00-İstanbul)

SPOR

- UEFA Avrupa Ligi A Grubu son maçında İskoç ekibi Celtic'i konuk edecek Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira ve bir oyuncu bu maçla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayacak. Sarı lacivertli ekip Celtic maçının son çalışmasını da Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde yapacak. (14.30/17.30-İstanbul)

- UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'ye konuk olacak İskoç ekibi Celtic'in teknik direktörü Ronny Deila Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde bir oyuncu ile birlikte basın mensuplarının sorularını cevaplayacak. Konuk ekip Celtic, Fenerbahçe maçının son çalışmasını da müsabakanın oynanacağı Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde yapacak. (19.00/19.30-İstanbul)

- UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon'a konuk olacak Beşiktaş, özel uçakla Lizbon'a gidecek. Siyah beyazlı ekipte Teknik Direktör Şenol Güneş ve bir oyuncu basın toplantısında medyanın sorularını cevaplayacak. Beşiktaş, Sporting Lizbon maçının, son çalışmasını da karşılaşmanın oynanacağı Jose Alvalade Stadı'nda yapacak. (TSİ 21.00/21.30-Portekiz)

- Bursaspor Teknik Direktörü Ersel Uzgur, ligde, 11 Aralık Cuma günü karşılaşacakları Osmanlıspor maçı öncesi basın toplantısı düzenleyecek. (11.00-Bursa)

- Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar basın mensupları ile toplantı gerçekleştirecek. (12.30-Ankara)
CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER