Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile beraberinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'ndeki üniversite rektörlerini ve ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabul edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyeleri'ni kabul edecek; baş başa ve heyetler arası görüşmeye katılacak; ortak basın toplantısı düzenlenecek; heyet onuruna verilecek resmi akşam yemeğine katılacak. (11.00-14.00-15.45-16.00-18.00-19.00-Ankara)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, 64. Hükümet Eylem Planı takdim toplantısına katılacak, ardından TOBB yönetim kurulunu kabul edecek. Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı ile görüşmesinin ardından Genelkurmay Başkanı ile haftalık olağan görüşmesini yapacak; Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı konsey üyelerinin onuruna verilen yemeğe katılacak. (11.00-13.00-14.00-19.00-Ankara)

POLİTİKA

- TBMM Genel Kurulu toplanacak. (15.00-Ankara)

- CHP Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Milletvekili Şenal Sarıhan, CHP Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Milletvekili Ömer Süha Aldan, HDP Milletvekili Ayhan Bilgen, CHP Milletvekili Melike Basmacı, CHP Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Milletvekili Barış Yarkadaş basın toplantısı düzenleyecekler. (10.00-13.30-Ankara)

- Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda; Pakistan, Güney Kore, Gürcistan ile ilgili tasarılar görüşülecek. (10.00-Ankara)

- Dışişleri Komisyonu'nda; Pakistan, Güney Kore, Gürcistan ile ilgili tasarılar görüşülecek. (14.00-Ankara)

EKONOMİ

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı Genel Kurulu'na katılacak. (09.00-Ankara)

- Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Türk-İş merkezinde ikinci toplantısını yapacak.
(15.00-Ankara)

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda; 2016 Yılı Merkezi Yönetim Geçici Bütçe Kanunu Tasarısı görüşülecek. (10.00-Ankara)

- TCMB, ekim ayı Ödemeler Dengesi istatistiklerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- TÜİK, 2015 yılı 3. çeyrek (Temmuz-Eylül) Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- TÜYAP Bursa Fuarcılık tarafından düzenlenen Bursa Endüstri Zirvesi yarın başlıyor. Zirve kapsamında Bursa Metal İşleme Teknolojileri Fuarı, Bursa Sac İşleme Teknolojileri Fuarı, Kalıp Avrasya Fuarı, İş Ve İşçi Güvenliği, Sağlığı Ve Ekipmanları Fuarı ile Otomasyon Fuarı da açılacak. Fuar 10-13 Aralık 2015 tarihlerinde TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. (12.00-Bursa)

- Dünya turizmine yön veren liderler Antalya Maxx Royal Belek Golf Resort'te bir araya gelecek. (09.30-16.00-Antalya)

DÜNYA

- Arap Baharı ile iç savaşın eşiğine gelen Tunus'ta krizi çözen Ulusal Diyalog Dörtlüsü, 2015 Nobel Barış Ödülü'nü Oslo'da törenle alacak. (Oslo)

- 2015 Nobel Ödülleri, İsveç Kraliyet ailesinin ve önde gelen davetlilerin katılımı ile Stockholm'de düzenlenen törenle verilecek. (Stockholm)

- Roma, Akdeniz bölgesinde güvenlik konularının ele alınacağı üç günlük konferansa ev sahipliği yapacak. Toplantıya, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İtalyan Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ve İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond katılacak.(Roma)

GÜNCEL

- Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde tutulan umut nöbetini Pelin Batu ve Bülent Mumay devralacak. (09.00- İstanbul)

- BirGün gazetesi yöneticileri Barış İnce, Berkant Gültekin ve Can Uğur'un 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret' suçlamasıyla yargılandıkları davada karar duruşması İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (11.00-İstanbul)

- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasında devam eden çözüm müzakerelerindeki son durumu Kadir Has Üniversitesi'nde anlatacak. (12.00-İstanbul)

- Sur ilçesi Kurşunlu Camii bahçesinde tuzaklanan bombayı imha etmeye çalışırken keskin nişancı tüfeği Kanas ile başından vurularak şehit düşen polis memuru Haydar Çetin (32) için Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılınacak. (12.00-Ankara)

- KESK-DİSK-TMMOB-TTB heyetleri, 10 Ekim katliamının 2. ayında, Ankara Tren Garı önünde anma etkinliği yapacak. (10.04-Ankara)

- İnsan Hakları İzleme ve Değerlendirme Merkezi (İHİDEM), Ankara'da patlamanın olduğu Tren Garı Meydanı'nda basın açıklaması yapılacak. (11.00-Ankara)

- Kırım Derneği üyeleri, 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde Rusya Büyükelçiliği önünde protesto eylemi yapacak. (13.00-Ankara)

- HDP milletvekilleri, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağı ile ilgili olarak suç duyurusunda bulunacak. Suç duyurusundan önce adliye önünde bir basın açıklaması yapılacak. (10.00-Diyarbakır)

- Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde, asma yaprağı toplamaya giden 13'ü kadın 15 tarım işçisinin hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili davanın ilk duruşması Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak. (13.45-Manisa)

- Çeşme'de ormanda kalan mültecilere gönüllü üniversiteliler sahip çıktı.
İzmir'in Çeşme ilçesi Çiftlikköy bölgesi son dönemde kaçak göçmenlerin Yunan adalarına kaçmak için kullandıkları yerlerden biri. Türkiye'nin dört bir yanından önce İzmir'in Basmane semtine gelen çoğunluğu Suriyeli göçmenler, daha sonra Çeşme'nin Çiftlikköy bölgesine hareket ediyor. Pırlanta plajı yakınındaki ormanlık alanda Yunan adalarına geçmek için bekleyen göçmenler, yaşam mücadelesi veriyor. Çeşme'de okuyan bir grup gönüllü üniversite öğrencisinin bir araya gelerek oluşturduğu 'İmece İnsiyatifi', topladığı yiyecek, içecek, giyim, battaniye gibi yardımları göçmenlere dağıtıyor. (Özel-İzmir)

SPOR

- UEFA Avrupa Ligi A ve H grupları son hafta maçlarında Fenerbahçe-Celtic ve Sporting Lizbon-Beşiktaş karşılaşmaları oynanacak. (20.00-22.05-İstanbul-Lizbon)

- Süper Lig'de 15. hafta maçlarının hazırlıkları takip edilecek.

- Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Adana'da düzenlenen '2015 Türkiye Satranç Şampiyonası' bugün tamamlanıyor. (19.00-Adana)
CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER