Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar'ı kabul edecek. Ardından 12.30'da Vietnam Büyükelçisi Pham Anh Tuan'ın, 13.15'te Peru Büyükelçisi Luis Manuel Santiago Marcovich Monasi'nin, 14.00'te İzlanda'nın Ankara'ya Akredite Büyükelçisi Benedikt Jonsson'un Güven Mektubu'nu alacak. Erdoğan, 16.00'da Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i, ardından 18.15'te TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut'u kabul edecek. 19.30'da da Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar onuruna yemek verilecek. (Ankara)

POLİTİKA

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, saat 10.00'da havalimanında düzenleyeceği basın toplantısının ardından Bulgaristan'a hareket edecek. Davutoğlu, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'un davetine üzerine bu ülkeye çalışma ziyaretinde bulunacak. (Ankara)

- TBMM'de MHP ve CHP'nin grup toplantıları gerçekleştirilecek. (10.30- 11.15 Ankara)

- HDP haftalık grup toplantısını, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda yapacak. (12.30-Diyarbakır)

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Gelir Vergisi Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı görüşülecek. (15.30-Ankara)

- TBMM Genel Kurulu toplanacak. (15.00-Ankara)

- Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Mersin'de, valilik ve büyükşehir belediyesini ziyaret edecek, yatırımcı bölge müdürlükleri ve il müdürlüklerinden brifing alacak. İşadamları ve yatırımcılarla toplantı yapacak olan Elvan, daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek. (10.00-17.30-Mersin)

EKONOMİ

- TÜİK, Eylül ayı İşgücü istatistiklerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- BTK, 2015 yılı 3. dönem İletişim Hizmetleri istatistiklerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- TCMB, Ekim ayı Kısa Vadeli Dış Borç istatistiklerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- Kalkınma Bakanlığı, 2015 yılı 3. dönem Toplam Sanayide Birim Ücret endeksini açıklayacak. (14.00-Ankara)

DÜNYA

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bulgaristan'a resmi bir ziyarette bulunacak. (Sofya)

- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya'yı ziyaret edecek. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'yi kabul edecek. Kerry, kabul öncesi Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşecek. (Moskova)

- Kazakistan'ın Baykonur uzay üssünden ABD, Rus, İngiliz astronotları taşıyan uzay aracı fırlatılacak. (Baykonur)

GÜNCEL

- İnsan Hakları Derneği (İHD) üyeleri, Sur, Dargeçit, Cizre, Silopi ve Nusaybin ilçelerindeki sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili olarak TBMM Dikmen kapısı önünde basın açıklaması yapacak. (12.30-Ankara)

- Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin şehit olmasıyla ilgili davanın 5. duruşması Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayacak. (09.30-Manisa)

- Diyarbakır'ın Sur ilçesi başta olmak üzere Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerindeki sokağa çıkma yasağı ile ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Diyarbakır-Şırnak)

- Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Altın Koza 13 Kare Sanat Günleri'nin 17'ncisi başlayacak. (Adana)

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, İSO Odakule'deki "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle İlgili İşyeri Politikaları Geliştirme ve Uygulama Rehberi" tanıtım toplantısına katılacak. (İstanbul-10.00)

- Aralarında avukat Prof. Pınar Dinç'in de yer aldığı 40 Gezi avukatı, İstanbul 65. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak. (10.25-İstanbul)

- Silivri Cezaevi önünde tutuklu gazeteciler için devam eden 'umut' nöbetine Sözcü gazetesi yazarı Özlem Gürses ile gazeteci Fazilet Zafer ve gazeteci Bilgin Gökberk devam edecek. (10.00-İstanbul)

SPOR

Türkiye Kupası'nda gruplarda ilk maçlar bugün oynanacak 5 karşılaşma ile başlayacak. Günün programı şöyle:
12.00 Büyükçekmece Tepecikspor - Bursaspor
14.00 Nazilli Belediyespor - Trabzonspor
16.00 Eskişehirspor - Boluspor
18.30 Gaziantepspor - Adanaspor
20.30 Antalyaspor – Giresunspor

Takımların Türkiye Kupası gruplarındaki ilk hafta maçlarının hazırlıkları takip edilecek.

CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER