Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda sırasıyla MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabul edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzai'yi resmi törenle karşılayacak. Erdoğan Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzai ile baş başa ve heyetler arası görüşme yapılacak, iki ülke arasında yapılan anlaşmalar imzalanıp ortak basın toplantısı düzenlenecek. Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzai onuruna akşam da sarayda yemek verilecek. (11.00-12.30-15.45-16.00-17.00-18.00-19.00-Ankara)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul edecek, ardından KOBİ ve Girişimcilik Ödül Töreni'ne katılacak, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ile yemek yiyecek, ardından Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı kabul edecek, akşam İstanbul'da Ertuğrul Filmi'nin galasına katılacak. (14.00-Ankara)

POLİTİKA

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yazılı medyanın Ankara temsilcileriyle Marriott Otel'de sabah kahvaltısında buluşacak. (09.45-Ankara)

- BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, basın toplantısında 2015 yılını değerlendirecek. (09.30-Ankara)

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AFAD Acil Durum Yüksek Kurul toplantısına katılacak. (10.00-Ankara)

- Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu toplanacak. (10.00-Ankara)

- CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, hafta sonu yapılacak CHP İstanbul 35. Olağan İl Kongresi ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek. (11.00- İstanbul)

- Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu toplanacak. (10.30-Ankara)

- Milli Savunma Komisyonu'nda Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri brifing verecek. (10.30-Ankara)

- Dışişleri Komisyonu toplanacak. (11.00-Ankara)

EKONOMİ

- Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, TOBB'da konuşacak. (11.00-Ankara)

- TÜİK, 2015 yılı Bitkisel Üretim verilerini, Aralık ayı Sektörel Güven endeksini açıklayacak. (10.00- Ankara)

- TCMB, 2014 yılı Finansal Hesapları ile Kasım ayı Uluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesini ve Aralık ayı Finansal Hizmetler Anketi ve Finansal Hizmetler Güven endeksini açıklayacak. (10.00-14.30-Ankara)

DÜNYA

- Arap Birliği, Irak'ın talebi üzerine Kuzey Irak'ta Türk askerinin konuşlanmasını görüşecek.

- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı siyasi partileri Kıbrıs müzakereleri konusunda bilgilendirecek. (Lefkoşa)

- Belediyeden aylardır maaş alamayan çalışanlar Meclis girişine çadır kurdu. KKTC'de aylardır belediyeden maaş alamayan Yenierenköy Belediyesi çalışanları Meclis önünde çadır kurarak eylem başlattı. (Özel-Lefkoşa)

- Hıristiyanlar 'Noel Bayramı'nı kutlamaya başlayacak. Papa Francesco, Noel ayinini yönetecek. (Vatikan)

GÜNCEL

- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Serdar Denizer, memleketi Manisa'nın Akhisar ilçesinde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. (14.40-Manisa)

- Sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçelerdeki gelişmeler takip ediliyor. (Diyarbakır-Mardin-Şırnak)

- Eski başbakanlardan Bülend Ulusu için Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı'nda tören düzenlenecek. Ulusu'nun cenazesi, öğle vakti Teşvikiye Camii'nde kılınacak namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek. (10.00-12.00-İstanbul)

- Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde tutulan umut nöbetini Yazar Yaşar Seyman ve İstanbul Tekel Gazete Bayileri Odası Başkanı Ferihan Karasu ile sanatçı Edip Akbayram devralacak. (10.00- İstanbul)

- Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 1993 yılında yaşanan olaylarda Tuğgenaral Bahtiyar Aydın ve 16 kişinin ölümüyle ilgili davaya İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. Öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, davada mağdur ve müştekilerin avukatlığını yapıyordu. (İzmir)

- Engellilerin hayatını kolaylaştırmak için, Türk Kızılayı Genel Müdürü Dr. Mehmet Güllüoğlu ile Engelsiz Dünya Platformu Başkanı Kenan Yabanigül iş birliği protokolü imzalayacak. (11.00-Ankara)

- ÖSYM, 2015 yılı yükseköğretim programlarına göre kamu personeli seçme sınavı (Lisans) sonuçlarını açıklayacak. (15.00-Ankara)

- Kamu Denetçiliği Kurumu'na 18 bin başvuru yapıldı.
Kamu Denetçiliği Kurumu'na (Ombudsmanlık), 29 Mart 2013- 30 Kasım 2015 tarihine kadar 18 bin 503 adet şikayet başvurusu yapıldı. Şikayet başvurularının 17 bin 774'ü karara bağlandı. 729 şikayet başvurusu için ise ilgili Kamu Denetçileri tarafından gerekli araştırma ve inceleme süreçleri devam ediyor. (Özel-Ankara)

SPOR

- Beşiktaş JK ile Vodafone, Vodafone KaraKartal platformunun birinci yaşını değerlendirmek ve gelecek hedeflerini paylaşmak üzere, Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt, Beşiktaş JK Başkanı Fikret Orman ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, Maslak Vodafone Plaza'da ortak basın toplantısı düzenleyecek. (10.30-İstanbul)

- Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 17. haftasında Trabzonspor'u ağırlayacak Kasımpaşa'da bu maçın hazırlıkları devam edecek. Antrenman öncesinde ise oyuncu Veysel Sarı basın mensuplarının sorularını cevaplayacak. (10.00-İstanbul)

- Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Federasyon Kupası 8'li final grubu basın toplantısı Abdi İpekçi Spor Salonu'nda federasyon temsilcileri ile kulüp yetkililerinin katılımıyla yapılacak. (14.30-İstanbul)

- Türkiye Kupası'nda gruplarda 2. hafta maçları oynanacak 6 karşılaşma ile tamamlanacak. Günün programı şöyle:
12.00 Kardemir Karabükspor - 1461 Trabzon
13.45 Sivas Belediyespor - Beşiktaş
14.00 Kayserispor - İnegölspor
16.00 Giresunspor - Tuzlaspor
18.00 Adanaspor - Nazilli Belediyespor
20.00 Bursaspor – Eskişehirspor. CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER