Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Star Gazetesi Necip Fazıl Ödülleri 2015 törenine katılacak.
(19.00-İstanbul)

POLİTİKA

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, TİM ve Ekonomi Bakanlığı tarafından Çırağan Sarayı'nda organize edilen, Türkiye Markası İletişim Kampanyası programına katılacak. (10.00-İstanbul)

- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsmet İnönü'nün mezarı başında anma törenine katılacak. (09.45-Ankara)

- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Çırağan Sarayı'nda "Ertuğrul 1890" filminin yönetmen ve oyuncu kadrosuyla bir araya gelecek. (14.30-İstanbul)

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, The Marmara Otel'de düzenlenen Yurt Dışındaki Türk Bilim İnsanları 3. Kurultayı'na katılacak. (15.30-İstanbul)

- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Salonu'nda düzenlenecek 2015 Özel Dost "İslam'a Hizmet Ödülleri" törenine katılacak. (19.00-İstanbul)

- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gümrük Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci; TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve esnaf temsilcileri ile bir araya gelerek sorunları ve çözüm yollarını görüşecek. (14.00-Ankara)

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez ile 13 milletvekilinin 'Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' görüşülecek. Teklifte dövizle askerliğin bin Euro'ya düşürülmesi ve 12 bin 500 öğretmen kadrosu öngörülüyor. (10.00-Ankara)

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Denizli'deki Çardak Organize Sanayi Bölgesi Tapu Tahsis Töreni'ne katılacak.(10.00-Denizli)

EKONOMİ

- TÜİK, Aralık ayı Sektörel Güven endeksini açıklayacak. TCMB, 2014 yılı Finansal Hesapları açıklayacak. (Ankara)

- TCMB, Kasım ayı Uluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesini açıklayacak. (Ankara)

- TCMB, Aralık ayı Finansal Hizmetler Anketi ve Finansal Hizmetler Güven endeksini açıklayacak. (14.30-Ankara)

- TÜİK, 2015 yılı Bitkisel Üretim verilerini açıklayacak. (Ankara)

DÜNYA

-Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Katarlı mevkidaşı Halid bin Muhammed Al Attiyah ile görüşecek. (Moskova)

-Hindistan Başbakanı Narendra Modi Kabil'i ziyaret edecek.(Kabil)

GÜNCEL

- Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da aralarında olduğu 33 isim hakkında 'Tahşiyecilere kumpas' iddiasıyla açılan davaya İstanbul Adliyesi'nde devam edilecek. (09.00- İstanbul)

- Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ufuk Fesli'nin cenazesi Şırnak'ta yapılacak törenin ardından Adana'nın Seyhan ilçesinde toprağa verilecek. (Adana)

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyecek. (11.00- İstanbul)

- Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin şehit olmasıyla ilgili davaya, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (09.00-Manisa)

- Hukukçulardan oluşan bazı dernek ve vakıflar, 'Sarayın Savaşına Karşı Halkların Barışını Savunuyoruz' diyerek Doğu ve Güneydoğu'da yaşananlarla ilgili etkinlik yapacak. (10.30-13.00-Ankara)

- Cumhuriyet Senatosu (1968-1980) Zonguldak Üyesi Ahmet Demir Yüce için cenaze töreni düzenlenecek. Kocatepe Camii'nde kılınacak cuma namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek. (11.00-Ankara)

- ÖSYM, 2015 yılı yükseköğretim programlarına göre kamu personeli seçme sınavı (Lisans) sonuçlarını açıklayacak. (15.00-Ankara)

ÖZEL- Türkiye'nin ilk demiryolu olan ve 1866'da inşa edilmeye başlanan İzmir-Aydın demiryolu üzerinde açıkhava tren müzesi bulunuyor. Türkiye'nin ilk ve tek açıkhava tren müzesi olma özelliğine sahip olan müze, Selçuk ilçesinin Çamlık Köyü'nde yer alıyor. Açıkhava müzesinde 1887'den 1940'lı yıllara kadar üretilen 36 tarihi tren ve lokomotif bulunuyor. Bunlar arasında en dikkat çekici olan ise Mustafa Kemal Atatürk için 1926 yılında Almanya'da yapılan özel vagon. Atatürk, 1937'ye kadar yurt genelindeki birçok seyahatinde bu vagonu kullandı. 1937'de Ege Manevraları için eski adıyla Aziziye olan Çamlık'taki istasyona gelen Atatürk, buradaki trende konaklayıp manevraları yönetmişti. (İzmir)

ÖZEL- Karlıova karsız ova oldu... Türkiye'de en çok karın düştüğü ve ismini de buradan alan Bingöl'ün Karlıova ilçesi, kurak kış nedeniyle karsız ovaya döndü. Karlı Bingöl dağlarına nazire yaparcasına Karlıova'nın köylerinde kar yok. Yılın bu dönemlerinde kar kalınlığının insan boyuna ulaştığı ilçe ve köylerinde, havaların sıcak gitmesi sebebiyle çobanlar koyun ve keçilerini dağlarda otlatıyor. Vatandaşlar ise karsız kış geçirmenin şaşkınlığını yaşıyor. (Bingöl)

SPOR

- Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 17. hafta maçında Kasımpaşa'ya konuk olacak Trabzonspor, İstanbul'a gelecek.

- PTT 1. Lig'de 17. haftanın açılış maçında Samsun 19 Mayıs Stadı'nda Samsunspor ile Kayseri Erciyesspor karşı karşıya gelecek. (19.00)

- Süper Lig takımlarının 17. hafta maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek.

- Bursaspor, ligin 17. haftasında 27 Aralık Pazar günü konuk edeceği Mersin İdmanyurdu maçı hazırlıklarına devam edecek. (14.00-Bursa)

CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER