Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'ı kabul edecek. Kolombiya Büyükelçisi Juan Alfredo Pinto Saavedra, Bangladeş Büyükelçisi M. Allama Sıddiki ve Svaziland'ın akredite Büyükelçisi Joel Musa Nhleko'nun güven mektubu takdim törenine katılacak Erdoğan, ayrıca Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabul edecek. (11.00-12.30-13.15-14.00-16.30-Ankara)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde yatırımlar değerlendirme toplantısının ardından sırasıyla Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul edecek, partisinin Kadın ile Gençlik Kolları MKYK'na katılacak. (11.00-13.30-14.30-19.00-20.00-Ankara)

POLİTİKA

- TBMM'de Savunma Sanayii Müsteşarlığı yetkilileri, Milli Savunma Komisyonu'nda brifing verecek. (10.30-Ankara)

- İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Dışişleri Komisyonu toplanacak. (11.00-Ankara)

- Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Demokrat Parti'nin 70. Kuruluş Yıldönümü Paneli'nde konuşacak. (13.00-Ankara)

- 3, 14, 15, 16 ve 18. Dönem Manisa Milletvekili, 41. Hükümet'te Gençlik ve Spor Bakanı Önal Şakar için cenaze töreni düzenlenecek. (11.00-Ankara)

- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İnternet Medyası Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık ve yönetim kurulu üyelerini Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'nde kabul edecek. (10.30-İstanbul)

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Afyonkarahisar'da, şehit Ramazan Emet'in cenaze törenine, ardından Meslek Yüksekokulu Eğitim ve Uygulama binaları inşaatı temel atma törenine katılacak. (12.00-14.00-Afyonkarahisar)

- Demokratik Sol Parti, Parti Meclisi toplantısı Genel Başkan Önder Aksakal'ın başkanlığında Diyarbakır'da yapılacak. Aksakal ve beraberindeki heyet, Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret ettikten sonra basın toplantısı gerçekleştirecek. (10.00-11.00-13.00-Diyarbakır)

EKONOMİ

- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Bursa'nın Karacabey ve İnegöl ilçelerinde yüksek düzeyde vergi ödeyip ihracat yapan iş adamlarına ödül verme törenlerine katılacak. (12.00-16.00-Bursa)

- TÜİK, aralık ayı Finansal Yatırım Araçları Reel Getiri Oranlarını açıklayacak. (10.00-Ankara)

- Eczacılar Birliği Başkanı: Hasta eczanede reçetenin yüzde 50'sini ödüyor.
Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, vatandaşın sağlık giderlerinin arttığına dikkat çekti. Çolak, "Muayene ücretleri, muayene ücretleri farkı, katılım payı farkı, üç kaleme kadar 3 TL üç kalemden sonra her kaleme 1 TL raporlu ilaçlar, raporla verilmesi gerekenler, raporlu olup katılım payı alınması gerekenler, eş değer ilaç farkı gibi yaklaşık 11 kalem. Şu anda hasta eczanede reçetenin yüzde 50'sini ödüyor." dedi. (Özel-Ankara)

DÜNYA

- Kuzey Kore'nin hidrojen bombasını test etmesinin ardından gelişmeler takip ediliyor. (Seul)

- Hollanda Başbakanı Mark Rutte, AB Dönem Başkanlığı'ndaki önceliklerini anlatacak. (Brüksel)

- Suudi Arabistan'da Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in idam edilmesine yönelik gelişmeler izleniyor. (Riyad, Kahire)

- Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel Bin Ahmed Al-Jubeir, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile görüşecek. (İslamabad)

- Yemen'de hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar takip ediliyor.(Sana)

- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde Ara Bölge'de bir araya gelecek. (Lefkoşa)

- Dünyanın en büyük elektronik fuarı olarak gösterilen Uluslararası Tüketici Elektronik Fuarı (CES) Las Vegas'ta başladı.

GÜNCEL

- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez hakkında Alevi Kültür Dernekleri yöneticileri, söylemleri nedeniyle Ankara Adliyesi'ne suç duyurusunda bulunacak, ardından basın açıklaması yapacak. (10.00-Ankara)

- Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te Kobani'de (Ayn el Arap) yaşananlar gerekçesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesine ilişkin 17'si tutuklu 34 sanığın yargılandığı ve güvenlik gerekçesiyle Ankara'ya alınan davanın 3. duruşması Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak. (Ankara)

- Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi, Malta Köşkü'nde 2015 Dünya Hak İhlalleri İzleme Raporu'nu açıklayacak. (11.00-İstanbul)

- Basın Konseyi, Ortaköy Afife Jale Kültür Merkezi'nde Basın ve İfade Özgürlüğü Paneli düzenliyor. (11.00-İstanbul)

- Şırnak'ta PKK'lı teröristler tarafından düzen silahlı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Ramazan Emet'in cenazesi Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde toprağa verilecek. (12.00-Afyonkarahisar)

- Bursa'da şiddetli lodos etkili oluyor. Lodos sebebiyle Bursa-İstanbul arasındaki deniz otobüsü seferleri iptal edildi. Gelişmeler takip ediliyor. (Bursa)

- Sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçelerdeki gelişmeler takip ediliyor. (Diyarbakır-Şırnak)

KÜLTÜR-SANAT

- Türk sanat müziği sanatçısı Zeki Müren'i anma gecesi Zorlu Center'de düzenlenecek. (19.00- İstanbul)

SPOR

- Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı, Haliç Kongre Merkezi Balat Salonu'nda ilk yarı ve ikinci yarı ile ilgili planlar konusunda bir toplantı gerçekleştirecek. (11.00-İstanbul)

- Beşiktaş'ta kupa maçı ve ikinci yarı hazırlıkları Antalya'da devam ediyor.

- Süper Lig takımlarının ikinci yarı hazırlıkları takip edilecek.

- Süper Lig ekibi Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Okan Buruk, yeni transferlerle ligde hak ettikleri yere geleceklerini söyledi. (Özel-Antalya)
CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER