Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Senato üyesi Kirsten Gillibrand başkanlığındaki ABD Senato heyetini, Mabeyn Köşkü'nde kabul edecek. (16.00- İstanbul)

POLİTİKA

- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, yeni Anayasa çalışmaları ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek. (10.00-Ankara)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Yavuz Sultan Selim Köprüsü şantiyesinde incelemelerde bulunacak. Davutoğlu, Başbakanlık Dolmabahçe çalışma ofisinde ABD Demokrat Parti senatörlerini kabul edecek. (14.00-19.30-İstanbul)

EKONOMİ

- TÜİK, Kasım ayı Perakende Satış Hacim Endeksi ile Sanayi Üretim Endeksini açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- Kuzey Kore'nin hidrojen bombasını test etmesinin ardından gelişmeler takip ediliyor. (Seul)

- İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon ve Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Japon meslektaşları Fumio Kişida ve Gen Nakatani buluşacak. (Tokyo)

- Suudi Arabistan'da Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in idam edilmesine yönelik gelişmeler izleniyor. (Riyad-Kahire)

- Yemen'de hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar takip ediliyor. (Sana)

- Kudüs ve Batı Şeria'da cuma namazı sonrası düzenlenecek protestolar takip ediliyor.

- Adolf Hitler'in ünlü kitabı 'Mein Kampf' (Kavgam) Almanya'da 70 yıl sonra ilk kez bugün yeniden satışa çıkıyor. (Münih)

GÜNCEL

- Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde başlatılan umut nöbetini, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan ve Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan devralacak. İzmir Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a verdiği '2015 Basın Özgürlüğü Ödülü' Dündar'ın eşi Dilek Dündar'a cezaevi önünde teslim edilecek. (10.00-İstanbul)

- Abdullah Öcalan'ın avukatları, aile bireyleri ve vasisiyle görüştürülmeyip 'tecrit' uygulandığı gerekçesiyle İHD, Asrın Hukuk Bürosu, Tuhad-Fed ve ÖHD ortak basın toplantısı yapacak. (10.00-Ankara)

- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS, Burhan Felek Konferans Salonu'nda '10 Ocak Çalışan Gazetecinin Sorunları ve Basın Özgürlüğü' başlıklı basın toplantısı düzenleyecek. (11.00-İstanbul)

- Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe, gözaltına öldürülmesinin 20. yıl dönümünde Esenler'deki kabri başında anılacak. (11.00-İstanbul)

- Türkiye'de çocuk haklarının korunması amacıyla barolar Bursa'da bir araya geliyor. Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden gelecek baro başkanları ve temsilcileri çalıştayda görüşlerini paylaşacak. Ardından da hazırlanacak olan eylem planı basın toplantısıyla kamuoyuna açıklanacak. (17.30-Bursa)

- Sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçelerdeki gelişmeler takip ediliyor. (Diyarbakır-Şırnak)

KÜLTÜR-SANAT

- 10.Ankara Kitap Fuarı, 8-17 Ocak tarihleri arasında ATO Congresium'da kapılarını açacak. (11.00-Ankara)

SPOR

- Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda karşılaşacağı Giresunspor maçının hazırlıklarını sürdürecek. (18.00-İstanbul)

- Galatasaray'da kupada ağırlayacağı Karşıyaka maçının hazırlıkları devam edecek.

- Beşiktaş, Antalya kampını, yapacağı antrenmanla tamamlayacak ve maç için Trabzon'a geçecek.

- Süper Lig'de takımların ikinci yarı hazırlıkları takip edilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER