Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyükelçiler Konferansı katılımcılarına öğle yemeği verecek. Ardından sırasıyla Kenya Dışişleri ve Uluslararası Ticaret Bakanı Amina Mohamed Jibril, MGK Genel Sekreteri Hacımüftüoğlu, Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende ve Türkiye'de İskân Edilen Ahıska Türkleri heyetini kabul edecek. (13.00 - 16.00 - 17.00 - 18.15 - 19.00- Ankara)

POLİTİKA

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Alevi Kültür Derneklerinin temsilcilerini Çankaya köşkünde kabul edecek. (14.00-Ankara)

- TBMM'de HDP ve CHP grup toplantısı yapılacak. (12.30-13.30-Ankara)

- TBMM Genel Kurulu toplanacak. (15.00-Ankara)

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AB Delegasyon Başkan Yardımcısı Bela Szombatı'nın katılımıyla 'Türkiye'deki İçme Suyu Kaynakları ve Arıtma Tesislerinin Değerlendirilmesi Projesi' açılış toplantısına katılacak. (09.30-Ankara)

EKONOMİ

- TÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri, 62. Hükümet Eylem Programı çerçevesinde, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ve Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'a ayrı ayrı ziyaretlerde bulunacaklar. (09.00 - 13.30 - 16.00 - 17.30 - 19.00 - Ankara)

DÜNYA

- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Hollanda'da Uluslararası Utrecht Turizm Fuarı'nın açılışına katılacak. (Utrecht)

- HDP Milletvekili Osman Baydemir, Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye'nin güneydoğusunda devam eden güvenlik operasyonlarının ele alınacağı toplantıya katılacak. (Brüksel)

- İspanya'da ilk kez bir Kraliyet üyesinin yargılanacağı, 'Noos olayı' olarak adlandırılan yolsuzluk ve vergi kaçırma iddialarıyla ilgili başlayan dava takip ediliyor. (Madrid)

GÜNCEL

- Türkiye ve uluslararası güncel konularda sorular içeren "Türkiye Sosyal-Siyasal Eğilimler Araştırması"nın sonuçları Kadir Has Üniversitesi'nde açıklanacak. (10.00- İstanbul)

- Engelli arkadaşlarının okula rahatça gelip gidebilmesi için harekete geçen Fatih Üniversitesi öğrencileri, kampüste çeşitli etkinlikler düzenleyerek topladıkları para ile tam donanımlı servis aracı satın aldı. Aracı üniversiteye bağışlayan öğrenciler Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhit Mert'in de katılacağı anahtar teslim töreninde bir araya gelecek. (11.00- İstanbul)

- Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şubesi, Bursa'da ve Uludağ Üniversitesi'nde devam eden gözaltı ve tutuklamalara müdahale etmek amacıyla kurulan ÇHD Gözaltı Takip Merkezi'ne ilişkin basın açıklaması yapacak. (12.30-Bursa)

- Bursa'da şiddetli lodos etkili oluyor. Deniz seferlerinde aksamalar yaşanırken, lodos sebebiyle çok sayıda tabela ve çatı düştü. (Bursa)

- Sokağa çıkma yasağının bulunduğu ilçelerdeki gelişmeleri takip ediliyor. (Diyarbakır-Şırnak)

SPOR

- Türkiye Kupası gruplarında 4. maçlar oynanacak 6 karşılaşma ile başlayacak.
Günün programı şöyle:

E Grubu
12.00 Kastamonuspor 1966 - Akhisar Belediyespor
20.45 Karşıyaka - Galatasaray

F Grubu
17.00 Gaziantepspor - Nazilli Belediyespor
19.00 Adanaspor - Trabzonspor

G Grubu
13.45 Kayserispor - Etimesgut Belediyespor
15.30 Torku Konyaspor - İnegölspor

- Türkiye Kupası C Grubu 4. maçında 14 Ocak Perşembe günü 1461 Trabzon'u konuk edecek olan Beşiktaş, bu maçın hazırlıklarına bir günlük iznin ardından yapacağı antrenmanla başlayacak. (17.00- İstanbul)

- Galatasaray, Karşıyaka ile oynayacağı maçın hazırlıklarına Antalya'da devam edecek.

- Süper Lig takımlarının transfer çalışmaları ve ikinci yarı hazırlıkları takip edilecek.

- Bursaspor eski oyuncusu Pablo Martin Batalla'yı Özlüce Tesislerinde düzenlenecek imza töreniyle kadrosuna katacak. (12.00-Bursa)
CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER