Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dünya Ekonomik Forumu'nda Türkiye'nin Global Rolü başlıklı oturumda konuşacak. Davutoğlu, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Fransa Başbakanı Manuel Valls ve Kazakistan Başbakanı Karim Masimov ile ayrı ayrı görüşecek. (Davos)

- ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden İstanbul'a gelecek. (20.00- İstanbul)

POLİTİKA

- TBMM Genel Kurulu toplanacak. (14.00-Ankara)

- Aile Bütünlüğünün Korunmasını Araştırma Komisyonu, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, Dışişleri Komisyonu, İnsan Haklarını İnceleme Alt Komisyonu toplanacak. (10.30-11.00-Ankara)

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Türkiye-Kırgızistan Ticaret ve Yatırım Forumu ve ikili iş görüşmeleri toplantısına katılacak. (10.00-Ankara)

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Baraj ve HES Yerli Enerji Kaynakları Fuarı açılışında konuşacak. (10.00-Ankara)

- BBP Genel Başkanı Mustafa Destici genel merkezde basın toplantısı düzenleyecek. (11.00-Ankara)

EKONOMİ

- TÜİK, 2015 yılı 4. çeyrek Bina İnşaatı Maliyeti Endeksini ve Ocak ayı Tüketici Güven Endeksini açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Davos'ta üçlü zirvede görüşecek. Zirve sonrasında Akıncı, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile bir araya gelecek. (Davos)

- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısı'na katılacak. (Brüksel)

- Yemen'de hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor. (Sana)

GÜNCEL

- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Şahin'in cenazesi Manisa'nın Turgutlu ilçesinde toprağa verilecek. (Manisa)

- Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve polislerin reddi hakim taleplerini ve tahliye taleplerini kabul ettikleri için haklarında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan dava açılan İstanbul 29. ve 32. Asliye Ceza hakimleri Metin Özçelik ve Mustafa Başer'in yargılanmasına ilk derece mahkemesi sıfatı ile Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde başlanacak. (Ankara)

- Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde başlatılan umut nöbetini Yunanistan'dan gelen gazeteciler Nikolas Zirganos ve Makis Holevas tutacak. (10.00- İstanbul)

- Yargıtay Onursal Başkanı Prof. Dr. Sami Selçuk, Adana Barosu tarafından düzenlenecek 'Hukukun Tutsaklığı' konulu konferansa katılacak. (17.00-Adana)

- Sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçelerle ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Diyarbakır-Şırnak)

- Eğitim Sen Genel Merkezi'nde 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk yarısının nasıl geçtiği değerlendirme toplantısı yapacak. (11.00-Ankara)

SPOR

- Türkiye Kupası'nda gruplarda 5. hafta maçları 5 karşılaşmayla tamamlanacak. Günün maçlarında Amed Sportif Faaliyetler - Bandırmaspor, Şanlıurfaspor - Medipol Başakşehir FK, Boluspor - Eskişehirspor, Giresunspor - Antalyaspor ve Fenerbahçe - Tuzlaspor takımları karşı karşıya gelecek. (12.00-14.00-16.00-18.30-20.45)

- Beşiktaş'ın yeni transferi Ukraynalı kaleci Denys Boyko sağlık taramasından geçecek. (09.00-İstanbul)

- Süper Lig takımlarının hafta sonunda oynayacakları maçlarla ilgili hazırlıkları takip edilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER