Cihan Haber Ajansı Gündemi


POLİTİKA

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti genel merkezinden Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısına katılacak. Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu İlleri Mülki/İdari Amirleri ile Gölbaşı Vilayetler evinde toplantı yapacak. (11.00-13.00-17.30-Ankara)

- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, parti genel merkezinde DİSK Genel Başkanı Kani Beko ile görüşecek. (11.00-Ankara)

- CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, MYK toplantısını yapacak. (11.00-Ankara)

- Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak genel merkezde basın toplantısı düzenleyecek. (11.00-Ankara)

- TBMM'deki Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na karşı kurulan Milli Anayasa Platformu yönetimini oluşturan; Hasan Kokmazcan, Yaşar Okuyan, Ertuğrul Yalçınbayır, Enis Öksüz, Nur Serter, Nusret Senem, Canan Arıtman, Birgül Ayman Güler, Ramazan Mirzaoğlu, Dilek Akagün yılmaz, Naci Beştepe, Namık kemal Boya, İnci Özdil, Çağdaş Cengiz, Utku Reyhan basın toplantısı düzenleyecek. (13.00-Ankara)

DÜNYA

- Başbakan Ahmet Davutoğlu Esenboğa Havalimanı'nda düzenleyeceği basın toplantısının ardından İngiltere'nin başkenti Londra'ya hareket edecek. (Ankara)

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Fransa Ulusal Meclisi AB Komisyonu Başkanı Danielle Auroi ile görüşecek. Bozkır, Dışişleri Bakanlığı'nda AB İşlerinden Sorumlu Devlet Sekreteri Harlem Désir ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek, Fransız Senatosu AB Komisyonu Başkanı Jean Bizet'yi ziyaret edecek. (Paris)

- Yemen'de, hükümet güçleri ile Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor. (Sana)

GÜNCEL

- Küçükçekmece ve Eyüp'te dün meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

- Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde başlatılan umut nöbetini yazar Ayşe Kulin ile CHP İzmir Kadın Kolları üyeleri tutacak. (10.00- İstanbul)

- Eski bakan Fikret Ünlü'nün oğlu olan AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Barış Ünlü, Ankara Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlayacak. Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi üyeleri destek için adliyede olacak. (09.20-Ankara)

- Eğitim-İş yönetimi, 3600 ek gösterge için Türkiye genelinde toplanan 100 bin imzalı dilekçeyi TBMM Başkanlığı'na teslim edecek. (11.00-Ankara)

- Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği genel merkezinde, 'Dünya Kanser Günü' nedeniyle basın toplantısı ve öğle yemeği düzenlenecek. (11.00-Ankara)

- Şehit Teğmen Recep Erdoğan, Gümüşhane merkez Zafer Meydanı'nda öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Hasköy Köyü'nde ebediyete uğurlanacak. (Gümüşhane)

- Aydın'ın Söke ilçesi otogarında sahte kimliklerle yakalanıp Aydın Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Özdemir Sabancı suikastinin zanlısı DHKP-C'li İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ın sorguları devam ediyor. Gelişmeler takip ediliyor. (Aydın)

- Sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçelerdeki gelişmeler takip ediliyor. (Diyarbakır-Şırnak)

ÖZEL - "Suriye'nin geleceği görüşülürken Türkiye denklemden dışlanıyor"

CHP'nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Türkiye'nin rejim değişikliği gibi büyük konularda bir başkasının planını değil kendi öz siyasetini takip etmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin dış politikada, etnik ve mezhebi fay hatlarının üstüne çıkması gerektiğini ifade eden Yılmaz, "Suriye konusunun gündeme biraz öyle geldiğini düşünüyoruz. Bütün maliyeti katlandığımız bir durum vardı. Şimdi tam Suriye'nin geleceği görüşülüyor, biz Suriye denkleminden dışlanıyoruz." dedi.

KÜLTÜR-SANAT

- 12. İstanbul Japon Filmleri Festivali, Akbank Sanat'taki açılış programının ardından başlıyor. (18.30- İstanbul)

SPOR

- Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 20. haftasında Gaziantepspor'u konuk edecek Beşiktaş'ta bu maçın hazırlıkları yapılacak antrenmanla devam edecek. (17.00-İstanbul)

- Galatasaray, Süper Lig'in 20. haftasında ağırlayacağı Torku Konyaspor maçının hazırlıklarına Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla devam edecek. (11.30-İstanbul)

- Türkiye Basketbol Federasyonu ile NBA arasındaki iş birliği anlaşması, TBF CEO'su Hidayet Türkoğlu ile NBA Asbaşkanları'ndan Jesus Bueno'nun katılacağı Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki basın toplantısında imzalanacak. (14.00-İstanbul)

- Süper Lig takımlarının haftanın maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek.

CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER