Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı'nı ve Gölbaşı'nda bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Dairesi Başkanlığı'nı ziyaret edecek. Erdoğan, Yemen Cumhurbaşkanı Mansur Hadi'nin çalışma ziyaretine katıldıktan sonra akşam birlikte çalışma yemeği yiyecek. (14.30-16.00-17.15-19.00-Ankara)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında konuşacak, Bakanlar Kurulu toplantısına katılacak, partisinin MYK toplantısına başkanlık edecek. (Ankara)

POLİTİKA

- MHP, AK Parti, HDP ve CHP grup toplantıları yapılacak. (10.30-11.30-12.30-13.30-Ankara)

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçeleri görüşülecek. (Ankara)

- TBMM çatısında partilerden kurulan Anayasa Komisyonu çalışmalarına devam edecek. (Ankara)

EKONOMİ

- TÜİK, Aralık ayına ilişkin Süt ve Süt Ürünleri Üretimi ile Kümes Hayvancılığı Üretimi verilerini açıklayacak. (Ankara)

DÜNYA

- Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu, PYD'nin ilerleyişi ve muhaliflerle arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

- Suudi Arabistan'ın Ra'du'ş Şimal (Kuzeyin Gök Gürültüsü) ismiyle düzenlemeyi planladığı askeri tatbikatı ile ilgili gelişmeler izleniyor. (Riyad)

- AP Raportörü Kati Piri, Türkiye İlerleme Raporu'nu açıklayacak. (Brüksel)

- İngiltere Başbakanı David Cameron, ülkesinin AB'den ayrılma ihtimalini AP'nin önde gelen üyeleriyle ele alacak. (Brüksel)

- İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, AP Dış İlişkiler Komitesi'nin sorularını cevaplayacak. (Brüksel)

- İsrail ile Almanya, ortak bakanlar kurulu toplantısı gerçekleştirecek. (Berlin)

- Yemen'de, hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor. (Sana)

GÜNCEL

- Öğretmenlerin ve eğitim emekçilerinin küresel sendikası Eğitim Enternasyonali (EI) ve Eğitim Enternasyonali Avrupa Bölge Örgütü (ETUCE), ortak basın toplantısı düzenleyecek. (13.00-Ankara)

- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Türkiye'de öldürülen 65. gazeteci olan Nuh Köklü'yü ölümünün birinci yılında anacak. Toplantıya, TGC Başkanı Turgay Olcayto ve Nuh Köklü'nün eşi Sibel Köklü de katılacak. (13.00-İstanbul)

- Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde başlatılan umut nöbetini, gazeteciler Mine Esen ve Elif Ilgaz ile Bakırköy ve Balçova CHP ilçe örgütü tutacak. (10.00-İstanbul)

- Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te meydana gelen, 301 kişinin şehit olduğu maden faciasının altıncı duruşması Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanacak. (09.00-Manisa)

- Kamuoyunda 'Askeri casusluk' olarak bilinen 357 sanıklı 'tehdit ve şantajla askeri bilgi ve belge temin etme' davasına İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (İzmir)

- Sokağa çıkma yasağı uygulanan ilçelerdeki gelişmeler takip ediliyor. (Diyarbakır-Şırnak)

- Suriye sınırındaki gelişmeler takip ediliyor. (Kilis)

SPOR

- Basketbol Erkekler Türkiye Kupası, 17-21 Şubat tarihleri arasında TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanacak maçlar sonunda sahibini bulacak. Turnuva, TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası'nda yapılacak basın toplantısıyla başlayacak. (12.30-14.00-Bursa)

- UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu ilk maçında Fenerbahçe ile Lokomotiv Moskova Ülker Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. (19.00-İstanbul)

- Galatasaray'da UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu ilk maçında oynanacak Lazio karşılaşmasının hazırlıkları devam edecek. (İstanbul)

- Bursaspor, Süper Lig'in 22. haftasında konuk edeceği Fenerbahçe maçının hazırlıklarına Özlüce Tesisleri'nde devam edecek. (11.30-Bursa)

- Süper Lig takımlarının 22. hafta maç hazırlıkları takip edilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER