Cihan Haber Ajansı Gündemi


POLİTİKA

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Conrad Otel'deki Somali 6. Yüksek Düzeyli Ortaklık Forumu'nun açılışında konuşacak, foruma katılan heyet başkanları onuruna yemek verecek, Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed Bin Abdurrahman Bin Jassim Al-Thani'yi kabul edecek. Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile görüşecek, konuk Cumhurbaşkanı ve BM Genel Sekreter Vekili Jan Eliasson ile ortak basın toplantısı yapacak, Eliasson'u kabul edecek. (10.00/12.30/14.00/15.30/16.30/17.30- İstanbul)

- Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu hakkında HDP tarafından verilen gensoru önergelerinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler yapılacak. Efkan Ala hakkında verilen gensorunun gerekçesini, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde uygulanan sokağa çıkma yasakları ve buna bağlı yaşanan gelişmeler oluştururken, Mehmet Müezzinoğlu hakkında verilen gensorunun gerekçesini ise Cizre'de vatandaşların yaşam hakkının ihlal edilmesi oluşturuyor. (15.00-Ankara)

- TBMM'de AK Parti, CHP, MHP ve HDP parti grup toplantıları yapılacak. (10.30, 11.30, 12.30, 13.30-Ankara)

- CHP Ankara il teşkilatı tarafından Artvin Cerattepe' deki 'Doğa Katliamı'nı protesto etmek için il binası önünde (Güvenpark) açıklama yapılacak. (11.00-Ankara)

- Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Eritre İslâm Partisi Genel Başkanı ve beraberindeki heyeti makamında kabul edecek. (10.00-Ankara)

EKONOMİ

- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısına katılacak. (10.00/Dış Ticaret Kompleksi-Çobançeşme)

- TÜİK, 2015 yılına ait 'Yapı İzin İstatistikleri'ni açıklayacak. (10.00)

- TÜİK, 2015 yılına ait 'Yaşam Memnuniyet Araştırması'nı açıklayacak. (10.00)

- TÜİK, Şubat ayı 'Sektörel Güven Endeksleri' ni açıklayacak. (10.00)

DÜNYA

- ÖZEL- Kıbrıslı tecrübeli gazeteci Şener Levent: Türkiye'de hukuk artık bitti; biz şanslıyız
Kıbrıs'ta yayınlanan Afrika Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent, Türkiye'de hakim, savcı ve hukukun artık bittiğini söyledi. (Lefkoşa)

- NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, AP Dışişleri Komisyonu'nda konuşacak. (Brüksel)

- Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İran'a resmi ziyarette bulunacak. (Tahran)

GÜNCEL

- Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve emniyet mensuplarının tutuklu yargılandığı 'Tahşiyecilere kumpas iddiasıyla' ilgili açılan davaya İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (10.00)

- Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin şehit olmasıyla ilgili davaya Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (09.30-Manisa)

- Meclis eski Başkanı ve Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç'ın ağabeyi Yıldıray Arınç'ın cenazesi Manisa'daki Hatuniye Camii'nde, öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. (Manisa)

- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Coşkun Karabulut'un cenazesi Konya'nın Akşehir ilçesinde toprağa verilecek. (Konya)

- Sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçelerdeki gelişmeler takip ediliyor. (Diyarbakır-Şırnak)

- Artvin'in Kafkasör yaylası Cerattepe bölgesinde başlatılmak istenen madencilik faaliyetlerine karşı sürdürülen protestolar ile ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Artvin)

- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret Borsaları Konsey Toplantısı, TOBB İkiz Kuleler'de gerçekleştirilecek. Ticaret borsalarının sorun ve çözüm önerilerinin ele alınacağı toplantıya, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile konsey üyeleri katılacak. (13.30-Ankara)

SPOR

- UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu rövanş maçında Lazio'ya konuk olacak Galatasaray, bu maçın hazırlıklarını yapacağı antrenmanla sürdürecek. Sarı kırmızılı ekip öğleden sonra da Lazio maçı için İtalya'ya gidecek. (12.00/15.00-İstanbul)

- Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu ilk maçları ArsenalBarcelona ve JuventusBayern Münih karşılaşmalarıyla devam edilecek. (TSİ 21.45-İngiltere/İtalya)

- Süper Lig takımlarının 23. Hafta maç hazırlıkları takip edilecek.

CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER