Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika gezisini Gine ziyareti ile noktalayacak. (Konakri)

POLİTİKA

- TBMM Genel kurulda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı bütçeleri görüşülecek.(11.00-Ankara)

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Düzce'de. Kılıçdaroğlu, Hecinler Bölgesi Katı Atık Düzenli depolama alanında incelemede bulunduktan sonra köylülerle buluşacak. Kılıçdaroğlu daha sonra il yönetim kurulu, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kollar başkanlarıyla ortak toplantı yapacak, Gölkaya ilçesinde Melen suyunun kirlendiği noktada incelemede bulunup, muhtarlar ve fındık üreticileri ile buluşacak. (11.45-12.45-15.00-Düzce)

- Halkların Demokratik Partisi(HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Sur'daki yaşanan gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenleyecek. (10.00-Diyarbakır)

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, parti genel merkezinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 5 Mart 2016 Cumartesi günü Ankara ATO Congresium Salonunda yapacağı 'Büyük Buluşma' çağrısına ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. (11.00-Ankara)

- BBP Genel Başkanı Mustafa Destici genel merkezde basın toplantısı düzenleyecek. (11.00-Ankara)

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, KADEM 2. Toplumsal Cinsiyet Adaleti Kadın ve Yoksulluk Kongresi'nin açılış törenine katılacak. (10.00- İstanbul)

EKONOMİ

- Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı 'İnşaat Sektöründe Teftiş Faaliyetleri' konusunda ortak bir Çözüm Arama Konferansı gerçekleştirecek. (14.00-Ankara)

- Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçiler Bursa'nın Mudanya ilçesinde kıdem tazminatının kaldırılması yönündeki çalışma ile esnek çalışma ve kiralık işçi yasasına tepki amacıyla yürüyüş yapıp basına açıklaması gerçekleştirecek. (16.30-Bursa)

- Okan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde kurulan Okan Finans Lab ile İşletme Strateji Lab açılacak. Açılışa Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de katılacak. (14.00-İstanbul)

- Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı - Eurasia Rail açılacak. Açışıla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katılacak. (10.00-İstanbul)

- TÜİK, 2016 Şubat ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi ile Yurt içi Üretici Fiyat Endeksi'ni açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Türkiye ziyareti öncesinde Balkan turunun son durağı Yunanistan'a gelecek. (Atina)

- Yunanistan-Makedonya sınırındaki mülteci dramı sürüyor. (Idomeni)

- AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, Kıbrıs Rum Kesimi'nde temaslarda bulunacak. (Lefkoşa)

GÜNCEL

- Mardin'in Dargeçit ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan 3 asker ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

- Şırnak'ta tutukluk yapan silahının ateş alması sonucu şehit olan özel harekat polisi Eren Yüca için bugün Erzurum'da cenaze töreni düzenlenecek. Narmanlı Camii'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Yüca'nın naaşı Asri Mezarlık'taki Polis Şehitliği'nde toprağa verilecek. (Erzurum)

- 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, adının verildiği üniversitede sempozyumla anılıyor. Sempozyuma Turgut Özal üzerine çalışmaları bulunan ünlü araştırmacı Prof. Dr. William Hale ve oğul Ahmet Özal katılacak. (09.30-Ankara)

- Gazeteci Bayram Kaya 3. Ağır cezada hakim karşısına çıkacak. (14.15-Ankara)

KÜLTÜR-SANAT

- Sanatçı Müslüm Gürses, vefatının 3. yılında eşi Muhterem Nur, yapımcısı Yusuf Ziya Oran ve çok sayıda seveni ile Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anılacak. (12.00- İstanbul)

SPOR

- Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçları, Fenerbahçe - Amed Sportif Faaliyetler ve Torku Konyaspor - Beşiktaş maçlarıyla tamamlanacak ve son yarı finalistler belli olacak. (18.15-20.45-İstanbul-Konya)

- Kadınlar Basketbol Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe-Abdullah Gül Üniversitesi ile BGD-Galatasaray maçları Kayseri'de oynanacak ve finalist takımlar belli olacak.

- Süper Lig takımlarının 24. hafta maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek.

- Türkiye-Bulgaristan Davis Cup serisinin kura çekimi Ankara Klübünde yapılacak. (12.00-Ankara) CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER