Cihan Haber Ajansı Gündemi


İSTANBUL (CİHAN)- - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YÖK Başkanlığında rektörlerle bir araya gelecek; Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'yı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edecek, brifing alacak. (13.00-16.45-Ankara)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde TOBB Dede Korkut kitabı baskısı tanıtımına katılacak; Türk Ocağı yönetimini merkez binada kabul edecek; çözüm süreci toplantısına katılacak. (11.00-13.30-14.30-Ankara)

POLİTİKA

- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türk Dil Kurumu tarafından Ankara Hilton Otel'de gerçekleştirilen, 'Türkçe'nin Köken Bilgisi Sözlüğü' çalışma toplantısının sonuç oturumuna katılacak. (11.00-Ankara)

- CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında Kadıköy Belediyesi'nde toplanacak. Kılıçdaroğlu, Moda Khalkkedon'da Finlandiya Eğitim ve Bilimden Sorumlu Devlet sekreteri Pilvi Torsti'nin de görüşlerini açıklayacağı 'Eğitim' konulu sunuma katılacak. (10.30-12.30-İstanbul)

- CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Hakan Fidan'ın yeniden MİT Müsteşarlığına atanmasını içeren Bakanlar Kurulu kararının iptali için İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açacak. (11.00-İstanbul)

- Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Tümgeneral Naci Beştepe ile bir grup emekli asker, Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yapacak,Pınarbaşı şehitliğini ziyaret edecek, oradan da Çanakkale'ye 5 gün sürecek bir yürüyüş başlatacak. (09.00-Bursa)

EKONOMİ

- TCMB, Ocak ayı Ödemeler Dengesi verilerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- TÜİK, Ocak ayı Kümes Hayvancılığı ile Süt ve Sürt Ürünleri Üretimi verilerini açıklayacak.
(10.00-Ankara)

DÜNYA

- Japonya'nın Fukushima bölgesinde 11 Mart 2011 tarihinde meydana gelen 9 şiddetindeki depremin sebep olduğu tsunami felaketinin 4. yıl dönümü törenler ile anılacak. (Tokyo)

- Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin, Azerbaycan'a resmi bir ziyarette bulunacak. (Bakü)

- Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Abhazya, heyeti ile görüşecek. (Moskova)

- NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı General Philip Breedlove, Belçika yakınındaki SHAPE karargahında basın toplantısı düzenleyecek. (Mons)

- Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın önderliğinde Birleşmiş Milletler'in (BM) New York'taki Genel Merkezi'nde düzenlenen panele dünyanın dört bir yanından sivil toplum kuruluşları katıldı. (New York)

GÜNCEL

- Ergenekon davasının firari sanığı Bedrettin Dalan, Yeditepe Üniversitesi rektörlük binasında basın toplantısı yapacak. (11.00-İstanbul)

- Gezi olayları sırasında kafasına gaz kapsülü isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve uzun süre yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan, ölüm yıl dönümünde mezarı başında anılacak. (11.00-İstanbul)

- Çağdaş Hukukçular Derneği Adana Şubesi, Berkin Elvan'ın ölüm yıl dönümünde eylem yapacak. (12.00-Adana)

- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı'nın 40. yılı etkinlikleri çerçevesinde ilk kez düzenlenen 'Türkiye Diyanet Vakfı Uluslararası İyilik Ödülleri' ile vakfın çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenleyecek. (10.00-Ankara)

- DİSK, KESK, TMMOB'un da aralarında bulunduğu Bursa Demokrasi Güçleri, düzenlenecek yürüyüşle İç Güvenlik Yasası'nı protesto edecek, Berkin Elvan'ı anacak. (18.30-Bursa)

- Hekimler, sağlık hizmetleri ve çalışma şartlarının düzeltilmesi için, '13 mart'ta grevdeyiz' diyecek. (12.30-Bursa)

- İzmir Valiliği'nin 03.03.2015 tarihli genelgesi ile İzmir ili sınırları içinde yapılacak basın açıklamalarına ilişkin kararı ile ilgili İzmir Barosu Alsancak merkez binasında STK'lar ile ortak basın toplantısı düzenlenecek. (11.00-İzmir)

SPOR

- A haberleri'>UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Club Brugge ile karşılaşacak Beşiktaş futbol takımı Belçika'ya gidecek. (İstanbul)

- Beşiktaş, Club Brugge maçının son çalışmasını karşılaşmanın oynanacağı Jan Breydelstadion Stadı'nda yapacak. Antrenman öncesinde teknik direktör Slaven Bilic ve bir oyuncu basın mensuplarının sorularını cevaplayacak. (18.30-19.00-Belçika)

- Süper Lig'in 24. haftasında Gençlerbirliği'ne konuk olacak Fenerbahçe'de bu maçın hazırlıklarına devam edilecek. (İstanbul)

- Spor Kulüpleri Kanunu Tasarısı, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde düzenlenecek panelde tartışılacak. (13.00-İstanbul)

- Kadınlar Basketbol Avrupa Kupası 3. maçında Fenerbahçe ile Galatasaray Odeabank takımları Ülker Arena'da karşı karşıya gelecek. (20.30-İstanbul)

- Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı ile Ülker arasında sponsorluk anlaşması imzalanacak. (13.00-İstanbul)

- Süper Lig takımlarının haftanın maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER