Cihan Haber Ajansı Gündemi


İSTANBUL (CİHAN)- - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'ni ziyaret edecek. Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'i, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu ayrı ayrı kabul edecek. (12.00-14.00-15.00-16.00-17.00-18.30-Ankara)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'İstihdam Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi'ni basın toplantısıyla açıklayacak, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'i kabul edecek, AK Parti genel merkezinde seçim çalışmalarını sürdürecek. (10.00-12.00-13.00-Ankara)

POLİTİKA

- BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, genel merkezde basın toplantısı düzenleyecek. (11.00-Ankara)

EKONOMİ

- Türkiye Fırıncılar Milli Takımı, yarışma için hazırladıkları ürünleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e makamında sunacak. (10.00-Ankara)

- 12. Uluslararası Petrol, LPG, Madeni Yağ, Ekipman, İstasyon Market Ürünleri ve Teknoloji Fuarı (Petroleum İstanbul) Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın ziyaret edeceği fuarda, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz da sektörle ilgili bir söyleşiye katılacak. (11.00-15.00-İstanbul)

DÜNYA

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Almanya'da Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin etkinliğine katılacak.

- Yemen'e başlatılan 'Kararlılık Fırtınası' operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor. (Sana, Riyad)

- Salı günü sona ermesi planlanan İran nükleer müzakereleri uzatıldı. İsviçre'nin Lozan kentinde Salı tüm gece ve Çarşamba gününün erken saatlerine kadar süren müzakereler, bugün de devam edecek. (Lozan)

- Tacakistan'ın başkenti Duşanbe, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü Dışişleri Bakanları Konseyi olağan toplantısına ev sahipliği yapacak. (Duşanbe)

GÜNCEL

- Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün ev sahipliğinde Harp Akademileri Komutanlığı'nda düzenlenecek 'Uluslararası Hava ve Uzay Gücü Konferansı'na (ICAP15)' NATO'nun üst düzey temsilcileri ile 65 ülkeden temsilci katılacak. (08.45- İstanbul)

- Gezi olaylarında 'hükümeti devirmeye teşebbüs' ettikleri iddiasıyla yargılanan Beşiktaş'ın Çarşı grubuna mensup 35 sanığın yargılanmasına İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (10.00-İstanbul)

- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde 'Medya ve Din Sempozyumu'na katılacak. (10.00- İstanbul)

- Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Anzak törenleri ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek. (10.00-Çanakkale)

- Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BURBAK'ın 'Haksız' otopark ücretlendirmeleriyle ilgili CHP il, ilçe başkanları ve meclis üyeleriyle birlikte dava açacak. (14.00-Bursa)

- JİTEM davası Eskişehir'de görülmeye başlıyor. Cizre'de 1993-1995 yılları arasında yaşanan 20 faili meçhul cinayetten haklarında dava açılan sanıkların yargılanmasına bugün Eskişehir'de başlanıyor. Emekli Albay Cemal Temizöz ve eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atak'ın da aralarında yer aldığı dava dosyası, Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından 'güvenlik' gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde Eskişehir'e nakledilmişti. (Eskişehir)

SPOR

- Beşiktaş'ta Başakşehir maçı hazırlıkları devam ediyor. (İstanbul 11.00)

- Ahmet Dursun'un babasının cenazesi öğle namazından sonra defnedilecek. (İstanbul 13.30)

- Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ligde pazar günü karşılaşacakları Kayseri Erciyesspor maçı öncesi Özlüce Tesislerinde basın toplantısı düzenleyecek. (11.00-Bursa)

- Takımların hafta sonuna yönelik çalışmaları takip ediliyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER