Cihan Medya Dağıtım'dan flaş 'Zaman' açıklaması

Cihan Medya Dağıtım Anonim Şirketi Zaman gazetesinin anayasaya aykırı bir şekilde kayyım tarafından işgal edilmesinden sonra şirketlerinin gazete dağıtımını durdurduğu yönündeki iddiaları yalanladı. Şirket kayyımların kendilerinin gazete dağıtımını geri çektiklerini açıkladı.

Cihan Medya Dağıtım'dan flaş 'Zaman' açıklaması

Cihan Medya Dağıtım Anonim Şirketi Zaman gazetesinin anayasaya aykırı bir şekilde kayyım tarafından işgal edilmesinden sonra şirketlerinin gazete dağıtımını durdurduğu yönündeki iddiaları yalanladı. Şirket kayyımların kendilerinin gazete dağıtımını geri çektiklerini açıkladı.

Cihan Medya Dağıtım Anonim Şirketi'nin açıklaması şu şekilde;


 Bugün bazı basın organlarında yer alan şirketimizle ilgili gerçeğe aykırı iddialara cevap

Cihan Medya Dağıtım , 2007 yılında kurulmuş olup, 1.500’e yakın çalışanı ile başta günlük gazeteler olmak üzere süreli yayınlar satışı yapmaktadır.

Şirketimizin müşterilerinden Zaman Gazetesi’ne mahkeme kararıyla kayyım atanmasını müteakip okuyuculardan çok yoğun tepkiler geldi ve halen gelmeye de devam ediyor. On binlerce kişi, telefon, faks, e-mail yoluyla; sahada bürolara gelerek personele şifahi olarak, “kayyım nezaretinde çıkarılan Zaman Gazetesini artık almak istemediklerini” bildirdiler.

Bunun üzerine şirketimiz yetkilileri 5 Mart Cumartesi günü sabah saatlerinde, Zaman Gazetesini devralan kayyım heyetine durumu ilettiler. Okuyucuların gazeteyi almak istemediklerini, çağrı merkezinin ve büroların kilitlendiğini, altından kalkılmayacak şekilde abonelik iptalleri geldiği. Oluşan bu olağanüstü durumun çok büyük oranlarda geri iade oluşturacağı konusu, ZAMAN’nın yeni yönetimine iletildi. Bununla beraber 6 Mart tarihli gazetenin dağıtımını da yapmaya hazır olduklarını, bunun için acil iadeli çalışma modelinin kabul edilmesi gerektiği bildirildi.


ZAMAN Gazetesi’nin yeni yönetimi; “müşteriler tarafından alınmayan gazetelerin iadesini göze alamayacaklarını, zaten durumun farkında olduklarını bu yüzden yarınki gazeteyi sadece bayilere göndereceklerini” ifade ettiler.

Bütün bunlar apaçık ortadayken bir kısım medyada şirketimizin “abonelerine gazete dağıtmayı istemediği”, ‘Zaman’a el konulduğu gün 500 bin abonesinin “Yarına Bakış” isimli bir başka gazeteye aktarıldığı’ iddiaları tümüyle gerçek dışıdır.
 “Yarına Bakış” gazetesi özelinde iddia edilen konu hakkında; şirketimiz yetkilileri, “Yarına Bakış” yetkililerine, ZAMAN’ın yeni yönetimine dediği gibi satılamayıp iade edilecek gazetelerin geri alınması taahhüt edildiği takdirde yeni çıkacak ürünün satışını yapabileceklerini beyan ettiler. Bunun üzerine şirketimize teslim edilen 120 bin civarında 6 Mart Cumartesi tarihli “Yarına Bakış” gazetesi sahada satışa sunulabilmiştir. Yani iddia edildiği gibi 500 bin Zaman abonesine (doğrusu 600 bin) ertesi gün 500 bin “Yarına Bakış” gazetesi ulaştırıldığı iddiası da gerçek dışıdır.  

Bu minvalde bir kısım medyada gündeme getirilen ve bundan sonra da getirilecek olan asılsız iddialara itibar edilmemesini, bu tür iddia ve isnatların yasal zeminde takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Cihan Medya Dağıtım Anonim Şirketi


<< Önceki Haber Cihan Medya Dağıtım'dan flaş 'Zaman' açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER